Hozzávalók
- 600 g darált pulyka
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 70 g aszalt vörösáfonya
- 1 tk őrölt tárkony
- 1 db tojás
- 1 ek méz
- 1 púpozott ek mustár
- 300 ml habtejszín
Aszalt áfonyás pulykagolyók
Hozzávalók
- 600 g darált pulyka
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 70 g aszalt vörösáfonya
- 1 tk őrölt tárkony
- 1 db tojás
- 1 ek méz
- 1 púpozott ek mustár
- 300 ml habtejszín
A finomra vágott hagymát, fokhagymát 1 evőkanál olajon megdinszteljük, majd összekeverjük a darált hússal, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az aprított áfonyát, a tárkonyt és a tojást is. Nedves kézzel diónyi (kb. 2,5 cm átmérőjű) golyókat formázunk a húsból. 2 evőkanál olajon serpenyőben megsütjük a golyókat.
A mártáshoz a mézet és a mustárt a húsgolyók mellé kanalazzuk, felöntjük tejszínnel és összekeverjük.. A mártással együtt még 2 percig forraljuk a húsgolyókat. Nekem krumplipürével a kedvencem, de bármilyen más krumplis köret nagyon jól megy hozzá. 🙂