Hirdetés

Aszalt áfonyás pulykagolyók

Hozzávalók

3 - 4
személyre
+
600 g darált pulyka
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
70 g aszalt vörösáfonya
1 tk őrölt tárkony
1 db tojás
1 ek méz
1 púpozott ek mustár
300 ml habtejszín
Hirdetés

Aszalt áfonyás pulykagolyók

Ezt a kaját azok készítsék el, akik szeretik egy fogáson belül az édes és sós ízeket. Én gyakran készítem akár hétvégi ebédnek is, mert nagyon gyorsan elkészül, valamint a családom és a barátaim is nagyon szeretik. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
személyre
+
600 g darált pulyka
3 ek olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
70 g aszalt vörösáfonya
1 tk őrölt tárkony
1 db tojás
1 ek méz
1 púpozott ek mustár
300 ml habtejszín

A finomra vágott hagymát, fokhagymát 1 evőkanál olajon megdinszteljük, majd összekeverjük a darált hússal, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az aprított áfonyát, a tárkonyt és a tojást is. Nedves kézzel diónyi (kb. 2,5 cm átmérőjű) golyókat formázunk a húsból. 2 evőkanál olajon serpenyőben megsütjük a golyókat.

A mártáshoz a mézet és a mustárt a húsgolyók mellé kanalazzuk, felöntjük tejszínnel és összekeverjük.. A mártással együtt még 2 percig forraljuk a húsgolyókat. Nekem krumplipürével a kedvencem, de bármilyen más krumplis köret nagyon jól megy hozzá. 🙂

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások