Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
3 marék penne
1 ek olívaolaj
500 g csirkemell
só, bors
350 ml passata
1 marék olívabogyó
5 db aszalt paradicsom
6 - 7 db friss bazsalikomlevél
1 db citrom
100 ml tejszín
1 db vörösbab-konzerv
3 marék penne
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sült csirke paradicsomos babraguval

Ha uncsi a klasszik paradicsomos tészta, dobáljatok bele pár extra hozzávalót és máris egy tartalmas, kb. 40-45 perc alatt összedobható vacsit kaptok, amivel nem lesz sok macera.
Kipróbáltam, jóóó lett!
17
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
3 marék penne
1 ek olívaolaj
500 g csirkemell
só, bors
350 ml passata
1 marék olívabogyó
5 db aszalt paradicsom
6 - 7 db friss bazsalikomlevél
1 db citrom
100 ml tejszín
1 db vörösbab-konzerv
3 marék penne
Bevásárlólistához adom

A raguhoz a csirkemellet néhány nagyobb darabra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olívaolajon, magas hőfokon lepirítjuk. Ráöntjük a passatát, sózzuk, borsozzuk, majd mehet bele az olívabogyó, a csíkokra vágott aszalt paradicsom, a friss bazsalikom, kevés reszelt citromhéj és a tejszín.

Átkeverjük, kb. 3 percig főzzük, majd mehet bele a leszűrt, lecsepegtetett konzerv bab, és újabb keverés után 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a serpenyőt, 25 percre. Közben forró, sós vízben kifőzzük a tésztát, és ezzel tálaljuk az időközben kissé megpirult, forró ragut, a csirkével.

Ha tetszett a babos-paradicsomos sült csirke receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások