Hirdetés

Hozzávalók

4
burgerhez
+
600 g darált marhahús
só, bors
olaj

A marinált lila hagymához

1 fej lila hagyma (nagyobb)
100 ml olívaolaj
2 ek vörösborecet
1 tk oregánó
2 ek barna cukor
só, bors

A zöld fűszeres szószhoz

50 g majonéz
25 g tejföl
50 g görög joghurt
só, fehérbors
½ csokor friss petrezselyem

A sajtszószhoz

100 ml ALDI Milfina UHT tej
50 ml tejszín
100 g fehér cheddar
100 g parmezán
50 g friss torma
só, bors
1 ek keményítő

A rántott tojáshoz

6 db tojás
só, bors
200 g rizsliszt
200 g panko morzsa
olaj a sütéshez

Az összeállításhoz

4 db hamburgerzsemle
1 csomag madársaláta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Húsvéti burger 2020

Akik követik az SK-t, már láthattak tőlem húsvéti burgert – most ennek az idei évre optimalizált verzióját mutatom be nektek, egy olyan tojáselkészítési móddal, amit szinte biztos, hogy még nem láttatok!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
burgerhez
+
600 g darált marhahús
só, bors
olaj

A marinált lila hagymához

1 fej lila hagyma (nagyobb)
100 ml olívaolaj
2 ek vörösborecet
1 tk oregánó
2 ek barna cukor
só, bors

A zöld fűszeres szószhoz

50 g majonéz
25 g tejföl
50 g görög joghurt
só, fehérbors
½ csokor friss petrezselyem

A sajtszószhoz

100 ml ALDI Milfina UHT tej
50 ml tejszín
100 g fehér cheddar
100 g parmezán
50 g friss torma
só, bors
1 ek keményítő

A rántott tojáshoz

6 db tojás
só, bors
200 g rizsliszt
200 g panko morzsa
olaj a sütéshez

Az összeállításhoz

4 db hamburgerzsemle
1 csomag madársaláta
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A marinált lila hagymához a hagymát apróra kockázzuk, a többi összetevőt elkeverjük, beleforgatjuk a hagymát, és minimum fél óráig állni hagyjuk.

A zöld fűszeres szószhoz az összetevőket összekeverjük az apróra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A sajtszószhoz a tejet és a tejszínt elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, belereszeljük a tormát, sózzuk, borsozzuk, majd egy kis vízzel kikevert keményítővel beállítjuk az állagát.

4 db tojást keményre főzzük, majd rizslisztbe, felvert sózott, borsozott tojásba és panko morzsába panírozzuk, majd forró olajban kisütjük. 

A marhahúsból pogácsát formázunk, majd közepes lángon lévő serpenyőben mindkét oldalát meggrillezzük, a serpenyőben az oldalakat sózzuk, borsozzuk. A hús zsírján megpirítjuk a félbevágott zsemlék belső oldalát.

Az összerakáshoz a zsemle alját megkenjük a zöld fűszeres szósszal, erre jön a madársaláta, majd a lecsöpögtetett, marinált lila hagyma. Erre kerül a húspogácsa, két fél rántott tojás, majd gazdagon meglocsoljuk sajtszósszal, és a zsemle tetejével zárjuk.

Ha tetszett a húsvéti burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások