Marcipános-lekváros linzer

Hozzávalók

6
darabhoz
+
1 csomag linzertészta (300 g-os)
6 tk málnalekvár
60 g marcipánmassza
porcukor a szóráshoz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Marcipános-lekváros linzer

Gyorsan összedobhatunk egy príma lekváros linzert is az előrecsomagolt tésztából, de ha egy vékony réteg marcipán is kerül a kissé fanyar ribizli vagy málnalekvár mellé, akkor még csodálatosabb sütiket rakhatunk majd az asztalra a családnak, barátoknak – vagy akár felfalhatjuk az egészet egyedül. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6
darabhoz
+
1 csomag linzertészta (300 g-os)
6 tk málnalekvár
60 g marcipánmassza
porcukor a szóráshoz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A marcipános-lekváros linzerekhez először kivesszük a tésztát a hűtőből, és 15-20 percig állni hagyjuk, hogy ne törjön. Ezután kihajtogatjuk, és egy kör alakú szaggatóval 12 egyforma korongot szúrunk ki belőle, majd 6 db-nak kiszúrjuk a közepét is egy kisebb, kör alakú kiszúróval. 

Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk őket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük a sütik alapját és tetejét. 

Miközben sülnek, porcukros felületen kinyújtjuk a marcipánmasszát, és 6 darab egyforma, ugyanolyan méretű korongot szaggatunk ki belőle, mint amekkorák a linzerek is. 

Mikor a linzerek megsültek, még melegen rárakjuk a teljes linzeraljakra a marcipánkorongokat. Erre jöhet egy vékony réteg lekvár, majd rányomjuk a linzerek felső, középen kiszaggatott felét. 

Megszórjuk őket kevés porcukorral, és már tálalhatjuk is, de még jobb, ha fél-egy napot várunk vele, hogy kissé megpuhuljanak.

marcipános-lekváros linzer

Ha tetszett a marcipános-lekváros linzer receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a linzer receptek is érdekelhetnek:

Mákos-citromos linzer csokikrémmel

Narancsos linzer

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?