Hozzávalók
A csirkéhez
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 1 ek őrölt római kömény
- ½ ek füstölt paprika
- ½ ek vöröshagymapor
- 1 mk Cayenne-bors
- 2 ek olaj
A salihoz
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- ½ db kígyóuborka
- 1 db paradicsom
- ½ db kápia paprika
Az összeállításhoz
- 300 g vörös cheddar
- 2 ek jalapeño paprika
- 4 db teljes kiőrlésű tortillalap (nagy)
- 4 ek tejföl
A legklasszabb mexikói tortilla: paquito
Hozzávalók
A csirkéhez
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 1 ek őrölt római kömény
- ½ ek füstölt paprika
- ½ ek vöröshagymapor
- 1 mk Cayenne-bors
- 2 ek olaj
A salihoz
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- ½ db kígyóuborka
- 1 db paradicsom
- ½ db kápia paprika
Az összeállításhoz
- 300 g vörös cheddar
- 2 ek jalapeño paprika
- 4 db teljes kiőrlésű tortillalap (nagy)
- 4 ek tejföl
A csirkemellet felkockázzuk és összeforgatjuk a többi hozzávalóval. Egy kevés olajon az egészet, közepes hőfokon megsütjük.
A sajtot lereszeljük, a felét félrerakjuk. A jalapeño paprikát apróra vágjuk. A tortillalap felét megkenjük a tejföllel, rárakjuk a csirkemellet, megszórjuk a jalapeño paprika negyedével, a sajt negyedével, ráhajtjuk a másik felét, mintha quesadillát csinálnánk, és egy serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát. Ezt a maradék alapanyagokkal megismételjük. Megszórjuk a félretett sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A sali hozzávalóit apróra vágjuk, és ha megsültek a tortillák, megszórjuk őket vele, és készen is vagyunk.
Ha tetszett a paquito receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!