Hozzávalók
A lángoshoz
- 500 g pizzaliszt
- 25 g élesztő
- 1 ek cukor
- 300 ml víz
- 1 ek olaj
A lecsóhoz
- 100 g húsos szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 1 kg lecsó paprika
- 500 g paradicsom
- 2 db virsli
- só, bors
- 1 ek pirospaprika
A fokhagymás tejfölhöz
- 200 ml tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
Lecsóval töltött lángos
Hozzávalók
A lángoshoz
- 500 g pizzaliszt
- 25 g élesztő
- 1 ek cukor
- 300 ml víz
- 1 ek olaj
A lecsóhoz
- 100 g húsos szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 1 kg lecsó paprika
- 500 g paradicsom
- 2 db virsli
- só, bors
- 1 ek pirospaprika
A fokhagymás tejfölhöz
- 200 ml tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
Elsőként a langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, 5-10 percre félretesszük. Egy keverőtálba mérjük a lisztet, a sót, az olajat és mehet hozzá a felfuttatott élesztő is. Az egészet jó alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk és egy órán át kelesztjük.
A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, hozzádobjuk a felaprított vöröshagymát, üvegesre pároljuk majd mehet bele a paprika és a paradicsom is. Sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával fűszerezzük. Rotyogtatjuk addig míg nagyjából elfő a leve, hogy ne áztassa szét majd a lángost.
A megkelt lángostésztát négybe vágjuk, gombócokat formázunk és letakarva még 20 percig pihentetjük őket. Utána óvatosan, egyenletesen lángos formára húzkodjuk a tésztát. A közepére mehet egy fél virsli, két nagy kanál lecsó. Félbe hajtjuk és forró olajban kisütjük. A tejfölbe mehet a zúzott fokhagyma, amivel végül megkenjük a lángos tetejét.