Hirdetés

Isteni portugál leves: Caldo Verde

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
olívaolaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 l alaplé vagy víz
6 burgonya
170 g chorizo kolbász
fodros kel
só, bors
Hirdetés

Isteni portugál leves: Caldo Verde

A frankfurti leves portugál testvére, ahogy ők nevezik a zöld húsleves - chorizós, krumplis, fodros keles laktató csoda.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre
olívaolaj
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 l alaplé vagy víz
6 burgonya
170 g chorizo kolbász
fodros kel
só, bors

Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a felaprított hagymát és teljesen puhára és üvegesre pároljuk. Beledobjuk a fokhagymát is és néhány percig azzal együtt főzzük tovább a hagymát. Felöntjük az alaplével vagy vízzel és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.

Sózzuk és borsozzuk. Felforraljuk, majd visszavéve a hőt, hogy csendesen gyöngyözzön kb. 15 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a fodros kelt és még 10 percig főzzük, ekkor belerakjuk a karikára vágott chorizót és újabb 15 perc alatt készre főzzük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások