Hozzávalók
- 400 g füstölt sertéshús
- 2 fej saláta
- 1 csokor kapor
- 1 db tojás
- 200 ml tej
- 200 ml tejföl
- 1 ek ecet
- 1 ek cukor
- só
Kapros salátaleves
Hozzávalók
- 400 g füstölt sertéshús
- 2 fej saláta
- 1 csokor kapor
- 1 db tojás
- 200 ml tej
- 200 ml tejföl
- 1 ek ecet
- 1 ek cukor
- só
A füstölt húst vízben áztatjuk, majd a levet leöntjük róla és kb. 2-3 liter vízben feltesszük főzni. Puhára főzzük és amint kész mehet bele a saláta darabokra vágva és az apróra vágott kapor is. Csak néhány percig főzzük, majd behabarjuk liszttel, tejjel és tojással készített habarással. Ecettel, kevés cukorral és minimális sóval ízesítjük.