A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 4 szelet bacon
- 300 g csirkemell
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 szál sárgarépa
- 1 szál zellerszár
- 200 ml száraz fehérbor
- 1 l víz vagy alaplé
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- pár ág friss kakukkfű
- 100 ml tejszín
- 1 nagy ek étkezési keményítő (elhagyható)
A levesek és főzelékek támogatója a
A levesek és főzelékek támogatója a
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 4 szelet bacon
- 300 g csirkemell
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 szál sárgarépa
- 1 szál zellerszár
- 200 ml száraz fehérbor
- 1 l víz vagy alaplé
- só, bors
- 1 tk pirospaprika
- pár ág friss kakukkfű
- 100 ml tejszín
- 1 nagy ek étkezési keményítő (elhagyható)
Egy nagyobb edényben az olajon enyhén megpirítjuk az apróra vágott bacont, épp, hogy csak kiengedje a zsírját, majd a hagymát a fokhagymával együtt üvegesre pirítjuk. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk és a baconre dobjuk. Mehet hozzá a felkockázott sárgarépa és a szeletekre vágott zeller is. Pár perc pirítás után felöntjük a fehérborral. Sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a pirospaprikát és a kakukkfüvet.
Hozzáöntjük a vizet (vagy alaplevet) és kb. 30 percig főzzük a levest amíg a sárgarépa is megpuhul. Pár ek tejszínben csomómentesre keverjük a keményítőt, beleöntjük a maradék tejszínt és az egésszel kissé besűrítjük a levest. Hagyjuk, hogy még egyszer felforrjon, majd tálaljuk.