Hozzávalók
- 300 g sertéscomb
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk majoranna
- ½ tk őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 ml víz
- 1 szál répa
- 120 g zellergumó
- 2 ½ l zöldségalaplé
- 2 db krumpli
- 300 g fagyasztott zöld színű zöldbab
- 100 ml főzőkrém
- 1 ek zabliszt
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 ek fehérborecet
Zöldbabos sertésraguleves
Hozzávalók
- 300 g sertéscomb
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 ek sűrített paradicsom
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 tk majoranna
- ½ tk őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 ml víz
- 1 szál répa
- 120 g zellergumó
- 2 ½ l zöldségalaplé
- 2 db krumpli
- 300 g fagyasztott zöld színű zöldbab
- 100 ml főzőkrém
- 1 ek zabliszt
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 ek fehérborecet
A zöldbabos sertésraguleves egy nagy kedvenc nálunk. Egy nagy lábasban az olajon közepes lángon lepirítjuk a kis kockákra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezt is lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, az apróra vágott fokhagymával, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Hagyjuk, hogy a víz nagy része elpárologjon és sűrű ragu legyen belőle. Ekkor rádobjuk a 1,5-2 cm-es kockákra vágott répát és zellert, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd addig főzzük, amíg a zöldségek félig megpuhulnak.
Ekkor hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott krumplit és további 7-8 percig főzzük. Ezután belerakjuk a babot, majd ha felforrt, 2-3 percig főzzük. Közben a főzőkrémet kikeverjük a zabliszttel és 2-3 merőkanál levessel, majd visszaöntjük a levesbe, vagyis hőkiegyenlítést végzünk. Ha felforrt, elzárjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, az ecetet és meg is vagyunk.
- Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a zöldbabos sertésraguleves recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!