Hirdetés

Végre itt egy sós pite: csirkével és cheddar sajttal

Hirdetés

Végre itt egy sós pite: csirkével és cheddar sajttal

Hát igen, azt senkinek nem kell magyaráznunk, hogy mekkora pite rajongók vagyunk. Általában persze mi is az édes verziókra gondolunk a pite szó hallatán, pedig tényleg szuperül variálható sósan is. Ezek a cheddar sajtos, csirkés mini piték például remek alternatívái lehetnek a szendvicseknek, ha egy kis változatosságra vágytok.
Hirdetés

Hozzávalók 15 pitéhez:

  • 3 szelet bacon
  • 300 g csirkemell
  • bors
  • 1 ág friss kakukkfű (vagy 1 mk szárított)
  • 100 ml tejszín
  • 1 ek liszt
  • 150 g reszelt vörös cheddar sajt
  • 2 csomag leveles tészta
  • 1 tojás a kenéshez
Fotó: Szilágyi Nóri

A bacont apróra vágjuk és egy serpenyőben lepirítjuk, majd félretesszük. A csirkemelleket kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel. A serpenyőbe, a bacon kisült zsírjára dobjuk a kockázott csirkemellet és nagy lángon néhány perc alatt körbepirítjuk őket. Felöntjük tejszínnel, megszórjuk liszttel és pár perc alatt besűrítjük, hogy kicsit sűrűbb, besamelszerű legyen a tejszínes, csirkés töltelék. Megszórjuk a reszelt sajttal, átkeverjük és félretesszük. A leveles tésztát kihajtogatjuk és 7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatunk 30 db korongot. A korongok felét sütőpapírral bélelt tepsikre rakosgatjuk, rápakolunk 1-1 nagyobb teáskanálnyit a töltelékből és lefedjük a többi tésztakoronggal. A piték széleit villával körbenyomkodjuk, lekenjük őket lazán felvert tojással, kevés kakukkfűvel megszórjuk őket és 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük a pitéket.

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások