Hozzávalók
- 160 g tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 1 csipet só
- 1 tk ecet
- 4 - 5 ek mogyorókrém
Hozzávalók
- 160 g tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 1 csipet só
- 1 tk ecet
- 4 - 5 ek mogyorókrém
A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd 1-2 perc után folyamatos keverés mellett, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot. Legalább 4-5 percig keverjük, közepes vagy akár nagyobb fokozaton. Amikor már elég sűrű a hab, hozzákeverjük a sót és az ecetet is. A mogyorókrémet mikrohullámú sütőben 20-30 másodpercig melegítjük, hogy folyékonyabb állagú legyen, majd pár laza mozdulattal a habhoz keverjük, de épp csak annyira hogy a habcsók fehér színe még márványosan látszódjon. Egy evőkanállal, sütőpapírral bélelt tespibe rakunk 14 halmot és 135 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át szárítjuk a habcsókokat, majd lekapcsoljuk a sütőt, egy fakanállal kitámasztjuk az ajtaját és a sütőben hagyjuk kihűlni a habcsókokat.