Hirdetés

Szuperfinom mézes puszedli

Hirdetés

Szuperfinom mézes puszedli

A puszedli legalább olyan népszerű téli süti, mint a mézeskalács. Sőt, éppenséggel kicsit még egyszerűbb is elkészíteni, hiszen nem kell szaggatgatni és díszítgetni sem. Felejtsétek el a bolti verziókat, hiszen itt van egy szuper mézes puszedli recept, ami azon felül, hogy sokáig eltartható, még tökéletesen puha is marad! :)
Hirdetés

Hozzávalók kb. 60 darabhoz darabhoz:

  • 800 g teljes kiőrlésű liszt
  • 30 g szódabikarbóna
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 1 ek őrölt gyömbér
  • 1 tk őrölt szegfűszeg
  • 2 tojás
  • 250 g vaj
  • 500 g méz
Fotó: Kamocsay-Beh Mariann

Egy tálban alaposan összekeverjük a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban felhabosítjuk a tojásokat a vajjal, majd a mézet óvatosan hozzákeverjük. Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket is. A tésztát 1-1,5 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk formázni. A hűtőből kivett tésztából diónyi méretű darabokat csípünk le, golyókat formázunk belőle, majd sütőpapírral borított tepsire tesszük és kicsit lelapítjuk őket.

Fotó: Kamocsay-Beh Mariann

A puszedliket a 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűltek a puszedlik, fémdobozba tesszük őket, ahol már másnapra megpuhulnak.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?