Hozzávalók
A tésztához
- 2 db tojás
- 80 g olvasztott vaj
- 80 g porcukor
- 100 g liszt
- 120 g darált dió
- 100 ml tej
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
A tetejére
- 10 tk baracklekvár
A krémhez
- 250 g hideg mascarpone
- 100 ml habtejszín
- 100 g olvasztott étcsoki
- 1 tk kakaópor
- 2 ek darált dió
Zserbó muffin
Hozzávalók
A tésztához
- 2 db tojás
- 80 g olvasztott vaj
- 80 g porcukor
- 100 g liszt
- 120 g darált dió
- 100 ml tej
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
A tetejére
- 10 tk baracklekvár
A krémhez
- 250 g hideg mascarpone
- 100 ml habtejszín
- 100 g olvasztott étcsoki
- 1 tk kakaópor
- 2 ek darált dió
A zserbó muffin tésztájához a tojásokat kihabosítjuk a vajjal és a cukorral, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Eloszlatjuk a kibélelt muffintepsiben a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd lekenjük a tetejét lekvárral.
A mascarponét a tejszínnel 3-4 percig habosítjuk, majd összekeverjük a kihűlt olvasztott csokival és a kakaóporral. Habzsákba töltjük a krémet, a muffin tetejére nyomjuk, majd megszórjuk a dióval, és kész.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a muffin receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!