Hirdetés

Barackos, mézes rozmaringos csirke

Hirdetés

Barackos, mézes rozmaringos csirke

Hirdetés

Az egyik legfinomabb nyári gyümölcs, az őszibarack nem csak a sütiknek és desszerteknek áll jól, hanem isteni ételeket is össze tudtok dobni belőle. Egy kis csirkemell, pár fűszer és egy kevés idő kell ehhez a mennyei recepthez!

Hozzávalók 2 személyre

  • 3 db érett őszibarack
  • olívaolaj a sütéshez
  • 500 g csirkemellfilé
  • fél tk só
  • fél mk bors
  • 1 lilahagyma
  • 1 tk őrölt rozmaring
  • 2 ek almaecet
  • 100 g méz
  • 2 tk dijoni mustár

Az őszibarackot kimagozzuk és felkockázzuk. A csirkét sózzuk, borsozzuk, majd  olívaolajon közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. Alufóliába bugyoláljuk, hogy melegen tartsuk. Ugyanebben a serpenyőben olívaolajon megfonnyasztjuk a kockákra vágott lilahagymát a rozmaringgal, hozzáadjuk az almacetet, mézet, mustárt, majd az őszibarackot és addig főzzük, amíg a barack megpuhul. A csirkéket visszarakjuk a serpenyőbe, kicsit locsolgatjuk a fűszeres szafttal és összemelegítjük. Jázmin rizzsel tálaljuk.

Fotó: Szilágyi Nóra

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások