Hirdetés
Hirdetés

Brokkolikrémleves fűszeres csicseriborsóval

A brokkoli talán az egyik legközkedveltebb krémleves alapanyag és mi most megmutatjuk, hogyan tudtok brutál gyorsan összedobni egyet. Mellé pedig egy extra levesbetét receptet is mutatunk, sült csicseriborsó formájában.
Hirdetés

Hozzávalók (3 személyre)

A fűszeres csicseriborsóhoz:

  • 1 konzerv csicseriborsó (265 g)
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 tk cayenne bors
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk római kömény

A leveshez:

  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag fagyasztott brokkoli (400 g)
  • 100 ml tejszín
  • 300 ml víz

A konzerv csicseriborsót leszűrjük, átmossuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk őket, meglocsoljuk olívaolajjal, borsozzuk, sózzuk és fűszerezzük. A sütőben 200 fokon kb. 18 percig sütjük. Olajat hevítünk, üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát is kicsit megpirítjuk. Beleszórjuk a fagyasztott brokkolit, de pár rózsát meghagyunk még a tálaláshoz. Hozzáöntjük a tejszínt és a vizet. Sózzuk, borsozzuk, forrás után 5 percig főzzük majd botmixerrel krémesre zúzzuk. A meghagyott brokkolirózsákat sós, forró vízbe dobjuk és fél perc után hideg vízzel leöblítjük. Tálaláskor a levest megszórjuk a csicseriborsóval és a brokkolival.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások