Hirdetés
Hirdetés

Életed legjobb csirkés sajtos grillszendvicse

Ezt a szendót még akár egy kirándulás alkalmával is összedobhatjátok! Szükség lesz csirkemellre, pár darab remek füstölt grillsajtra, zsemlére, a rukkolapesztót pedig elkészíthetitek előtte és egy kis üvegben magatokkal vihetitek, de ha van egy kis mozsaratok, akár frissen is elkészíthetitek! A szendvics őrülten finom lesz, a grillsajt olvadozik majd benne, a csirkemell tele lesz finom, friss fűszerekkel! Mennyei!
Hirdetés

Hozzávalók (4 főre)

A rukkolapesztóhoz:

  • 2 marék rukkola
  • 2 ek fenyőmag
  • 3-4 ek olívaolaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • só, bors

A csirkéhez:

  • 500 g csirkemellfilé
  • 1 ág friss kakukkfű
  • 1 nagy zsályalevél
  • 1 kisebb ág rozmaring
  • 1 kisebb ág tárkony
  • só, bors
  • kevés olaj

Az összeállításhoz:

  • 4 db füstölt grillsajt
  • 4 szemle
  • 1-2 paradicsom
Fotó: Szilágyi Nóri

A pesztó hozzávalóit egy aprítógépbe rakjuk és jól lezúzzuk. A csirkemellekre rátépkedjük a friss fűszereket, kap egy adag sót és borsot, majd két sütőpapír között kicsit kilapítjuk egy nyújtófával. A csirkemelleket meglocsoljuk kevés olajjal, grillrácson megsütjük mindkét oldalukat, alufóliába csomagoljuk és félretesszük. A sajtokat is meggrillezzük a rácson, majd a zsemléket kettévágjuk és azokat is picit lepirítjuk. Már csak az összeállítás maradt hátra! A zsemlék alsó felére kenünk egy adag pesztót, erre jön egy darab csirkemell, a grillsajt, egy szelet paradicsom és beborítjuk őket a zsemle másik felével, aztán egy pohár bor mellett élvezzük a napsütést és a remek vacsorát!

Fotó: Szilágyi Nóri
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?