Hozzávalók
- 2 db tojás
- 3 tk porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
- 2 tk tej
- 1 csipet só
- 30 g liszt
- 3 csipet sütőpor
Imádjuk a japán palacsintát!
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 3 tk porcukor
- 1 tk vaníliás cukor
- 2 tk tej
- 1 csipet só
- 30 g liszt
- 3 csipet sütőpor
A tojásfehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját kihabosítjuk a porcukorral, vaníliás cukorral, csipet sóval és tejjel. A lisztet elkeverjük a sütőporral és 2-3 részletben a tojássárgájás részhez keverjük, miközben óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét is. Egy nagyobb pogácsaszaggatót körbeolajozunk és egy teflonserpenyő közepére ültetjük. kb. 1,5 evőkanálnyi tésztát simítunk a formába és 2-3 percig hagyjuk sülni, alacsonyabb lángon, majd a formával együtt megfordítjuk (vagy anélkül ha úgy könnyebb) és még kb. 1 percig sütjük.