A limoncello egy olasz eredetű likőr, amit a citrom héjának felhasználásával készítenek, viszont ennek ellenére egyáltalán nem keserű, mivel csak a citrom sárga részét használják fel hozzá, a fehér részt nem. Ha szerintetek is menő dolog házilag fincsi citromlikőrt készíteni, és azzal várni a vendégeket, vagy szívesen adnátok ajándékba limoncellot, akkor mindenképpen próbáljátok ki a receptet!
A citromokat jó alaposan megmossuk és a héjukat zöldséghámozóval levágjuk, (csak a sárga részt, így nem kerül bele a fehér, keserűbb része a citromnak). A citromhéjakat egy nagy kancsóba rakjuk, ráöntjük a vodkát, lefedjük és sötét helyen tároljuk legalább 2 hétig. Ezután a vizet felforraljuk a cukorral és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. A citromhéjakat eltávolítjuk és a citromos vodkát összekeverjük a cukorsziruppal. Üvegekbe töltve sokáig eláll.
A receptek mentéséhez, illetve a hozzávalók növeléséhez és csökkentéséhez be kell lépned az oldalra, vagy regisztrálnod kell, ha még nem hoztál létre profilt.
Ha a Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintasz, és még nem vagy Street Kitchen felhasználó, rendszerünk regisztrálni fog, Te pedig ezzel elfogadod a Street Kitchen szerződéses feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.
Hozzáadom a bevásárlólistámhoz.
Válassz az eddigi listáid közül, vagy hozz létre újat, hogy hozzáadd a/az
receptet egy összesített bevásárló listához.