Hirdetés
Hirdetés

Lecsóval töltött lángos

Hirdetés

Hozzávalók (4 darabhoz)

A lángoshoz:

  • 500 g pizzaliszt
  • 25 g élesztő
  • 1 ek cukor
  • 300 ml víz
  • 1 ek olaj

A lecsóhoz:

  • 100 g húsos szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 kg lecsó paprika
  • 500 g paradicsom
  • 2 virsli
  • só, bors
  • 1 ek pirospaprika

A fokhagymás tejfölhöz:

  • 200 ml tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez

Elsőként a langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, 5-10 percre félretesszük. Egy keverőtálba mérjük a lisztet, a sót, az olajat és mehet hozzá a felfuttatott élesztő is. Az egészet jó alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk és egy órán át kelesztjük.

Fotó: Fördős Peti

A szalonnát felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, hozzádobjuk a felaprított vöröshagymát, üvegesre pároljuk majd mehet bele a paprika és a paradicsom is. Sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával fűszerezzük. Rotyogtatjuk addig míg nagyjából elfő a leve, hogy ne áztassa szét majd a lángost.

A megkelt lángostésztát négybe vágjuk, gombócokat formázunk és letakarva még 20 percig pihentetjük őket. Utána óvatosan, egyenletesen lángos formára húzkodjuk a tésztát.  A közepére mehet egy fél virsli, két nagy kanál lecsó. Félbe hajtjuk és forró olajban kisütjük. A tejfölbe mehet a zúzott fokhagyma, amivel végül megkenjük a lángos tetejét.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?