A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 400 g szeletelt tarja
- 200 ml sertészsír
A páchoz
- só, bors
- 1 ½ tk pirospaprika
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 tk mustár
- 4 - 5 db babérlevél
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 100 ml olaj
- 1 fej hagyma felszeletelve
- ½ üveg száraz fehérbor
Az összeszereléshez
- 4 db zsemle
- 1 db paradicsom
- friss zöldsaláta
- 1 fej lilahagyma
Bifana, a portugálok legjobb szendvicse
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
- 400 g szeletelt tarja
- 200 ml sertészsír
A páchoz
- só, bors
- 1 ½ tk pirospaprika
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 tk mustár
- 4 - 5 db babérlevél
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 100 ml olaj
- 1 fej hagyma felszeletelve
- ½ üveg száraz fehérbor
Az összeszereléshez
- 4 db zsemle
- 1 db paradicsom
- friss zöldsaláta
- 1 fej lilahagyma
Ha a tarja nem elég vékony szeletekben van, akkor húslapítóval kilapítjuk. A húst egy nagy tálba tesszük, a fűszereket rászórjuk, majd a pác többi alkotóelemét is hozzáadjuk, a végén felöntjük fehérborral. Jól összeforgatjuk és 3-4 órára, vagy akár egy egész éjszakára, a hűtőbe rakjuk pácolódni. A hús alól a pác levét a bográcsba öntjük, hozzáadjuk a zsírt, és ha összemelegedett, kb. 10 perc alatt megsütjük benne a hússzeleteket.
Ezután már csak össze kell rakni a szendvicset: az eredeti verzióban a zsemlék mindkét oldalát megkenjük mustárral és pár szelet húst raknak közé, a felturbózott verzióban a mustárra kerül pár szelet paradicsom, friss saláta és pár karika lilahagyma is.
Ha tetszett a bifana receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!