Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
2 db hamburgerzsömle
300 g bőr nélküli lazacfilé
100 g liszt
100 g pankó morzsa
2 db tojás
olaj a sütéshez

A sáfrányos majonézhez

1 kis csomag sáfrány
3 db tojás
500 ml olaj
1 ek barna cukor
1 ek mustár
1 gerezd fokhagyma
só, bors

Jani vágykeltő káposztasalátájához

1 szál zellerszár
100 g fejes káposzta
150 g majonéz
2 ek almaecet
2 ek barna cukor
50 g mandula
1 mk tört chili

Az avokádó salsához

1 db avokádó
100 g koktélparadicsom
1 fej lilahagyma
75 ml olívaolaj
½ db lime leve
½ csokor koriander
só, bors
Hirdetés

Jani ajánlata: Zsötemburger v2.0

A szerelem zsömlébe zárva érkezik, és a szánkig nem is fékezik! Egy öt éves klasszikus Street Kitchen burgert dolgoztunk fel újra, de a lényeg ebben is megmaradt: afrodiziákumokkal jól megpakoltuk, hogy rendben menjenek Valentin nap estéjén a dolgok. ;)
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
2 db hamburgerzsömle
300 g bőr nélküli lazacfilé
100 g liszt
100 g pankó morzsa
2 db tojás
olaj a sütéshez

A sáfrányos majonézhez

1 kis csomag sáfrány
3 db tojás
500 ml olaj
1 ek barna cukor
1 ek mustár
1 gerezd fokhagyma
só, bors

Jani vágykeltő káposztasalátájához

1 szál zellerszár
100 g fejes káposzta
150 g majonéz
2 ek almaecet
2 ek barna cukor
50 g mandula
1 mk tört chili

Az avokádó salsához

1 db avokádó
100 g koktélparadicsom
1 fej lilahagyma
75 ml olívaolaj
½ db lime leve
½ csokor koriander
só, bors

A majonézhez a sáfrányt meleg vízbe beáztatjuk. Egy botmixer keverőedényébe beleöntjük az olajat, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a fokhagymát, a cukrot, a mustárt és sózzuk, borsozzuk. Alulról indítva a botmixerrel, alaposan összedolgozzuk, amíg létre nem jön az emulzió, majd lassan felhúzzuk a mixert, amíg a teljes edényben ki nem alakul a majonéz. Lecsöpögtetjük a sáfrányt, és hozzákeverjük, ha szükséges, a végén még sózzuk.

Zsötemburger elkészítése

A káposztasalátához felcsíkozzuk a káposztát, és felkockázzuk a zellert. A mandulát megpirítjuk, majd aprítóban porítjuk. A majonézhez hozzákeverjük a cukrot, az almaecetet, a chilit és a mandulát, majd összekeverjük a száraz összetevőkkel.

A salsához a kimagozott és meghámozott avokádót kockázzuk, így teszünk a paradicsommal és a lilahagymával is. A koriandert apróra vágjuk, és mindent összekeverünk az olajjal és a lime levével, végül sózzuk, borsozzuk.

Zsötemburger tálalása

A lazacot apróra vágjuk, ha kell aprítót is használhatunk, majd nedves kézzel kipogácsázzuk, és 10 percre bedobjuk a mélyhűtőbe, hogy ne essen szét. Ezután klasszikus módon lisztbe, majd tojásba forgatjuk, végül panko morzsába panírozzuk, és 160-170 fokos olajban 6-8 perc alatt, időnként forgatva, megsütjük.

A zsemlét félbevágjuk és mindkét belső felét megpirítjuk.

Zsötemburger salátával
A pirult zsömle alját megkenjük a sáfrányos majonézzel, erre jön egy adag káposztasaláta, majd a rántott lazacpogácsa. Erre kanalazunk az avokádó salsából, és a zsömle tetejét is megkenjük a sáfrányos majonézzel – így el is készültünk a Zsötemburger 2019-es verziójával!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások