A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A savanyított retekhez
- 100 g hónapos retek
- 100 ml 10%-os ecet
- 2 ek kristálycukor
- só
- 1 tk egész bors
- 1 ek mustármag
- 1 ek koriandermag
- 1 csokor kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- 800 ml langyos víz
A burgerpogácsához
- 1 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 100 g reszelt trappista
- 60 g krémsajt
- 2 db tojás
- 3 szál újhagyma (15 g/szál)
- 55 g kukoricadara
- 65 g finomliszt
- 30 g panko morzsa
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 50 g parmezán
A chilis-korianderes kukoricahummuszhoz
- 1 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- ½ tk chilipor
- 1 csokor koriander
- 3 ek tahini
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db lime
A lime-os házi majonézhez
- 1 db tojás
- 1 ek mustár
- 2 db lime leve és reszelt héja
- 1 tk 10%-os ecet
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- 240 ml étolaj
Az összeállításhoz
- 4 db burgerbuci
- 1 ek olívaolaj
- 120 g római saláta
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 4 marék fűszeres nachos
Triplán kukoricás burger házi lime-os majonézzel és savanyított retekkel
A szendvicsek és burgerek támogatója a
A szendvicsek és burgerek támogatója a
Hozzávalók
A savanyított retekhez
- 100 g hónapos retek
- 100 ml 10%-os ecet
- 2 ek kristálycukor
- só
- 1 tk egész bors
- 1 ek mustármag
- 1 ek koriandermag
- 1 csokor kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- 800 ml langyos víz
A burgerpogácsához
- 1 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- 100 g reszelt trappista
- 60 g krémsajt
- 2 db tojás
- 3 szál újhagyma (15 g/szál)
- 55 g kukoricadara
- 65 g finomliszt
- 30 g panko morzsa
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 50 g parmezán
A chilis-korianderes kukoricahummuszhoz
- 1 konzerv kukorica (340 g-os kiszerelés)
- ½ tk chilipor
- 1 csokor koriander
- 3 ek tahini
- 100 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db lime
A lime-os házi majonézhez
- 1 db tojás
- 1 ek mustár
- 2 db lime leve és reszelt héja
- 1 tk 10%-os ecet
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- 240 ml étolaj
Az összeállításhoz
- 4 db burgerbuci
- 1 ek olívaolaj
- 120 g római saláta
- 2 db paradicsom (90 g/db)
- 4 marék fűszeres nachos
A triplán kukoricás burger első lépéseként a savanyított retekhez a megtisztított retkeket vékony karikákra vágjuk, majd egy csatos üvegbe dobjuk az ecettel, a cukorral, a sóval, a borssal, a mustár- és koriandermaggal, a durvára vágott kaporral, a megroppantott fokhagymával és a vízzel együtt. Alaposan összerázzuk és félrerakjuk pihenni kb. 2 órára, de minél tovább áll, annál jobb lesz a végeredmény. Szóval ezzel akár egy nappal előre is lehet készülni.
A kukoricás-sajtos burgerpogácsához a lecsepegtetett kukoricát egy tálba öntjük. Belekeverjük a reszelt sajtot, a krémsajtot, hozzáadjuk a tojásokat és a vékonyra felkarikázott újhagymát. Beleszórjuk a kukoricadarát, a lisztet és a panko morzsát. Sózzuk, borsozzuk és belenyomjuk a fokhagymát is. Alaposan összegyúrjuk, majd 4 darab, kb. 2 cm vastag burgerpogácsát formázunk a masszából egy sütőpapírral bélelt tepsire. Megkenjük olívaolajjal, megszórjuk reszelt parmezánnal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A kukoricahummuszhoz minden hozzávalót egy aprítógépbe dobunk a lime reszelt héjával és kifacsart levével együtt, és az egészet krémesre turmixoljuk. A még krémesebb eredmény érdekében egy szűrőn is átpasszírozzuk.
A lime-os majonézhez minden hozzávalót egy magas falú mérőpohárba teszünk és botmixerrel egy emulziót létrehozva pár másodperc alatt szép krémes majonézt készítünk.
Összeállítás:
Nincs más hátra, mint a burger összeállítása! A burgerbucikat elfelezzük és egy serpenyőben, közepes lángon megpirítjuk a vágott felüket egy kevés olajon. Az alsó felét megkenjük a hummusszal, erre jöhet a felcsíkozott római saláta. Rátesszük a kukoricás-sajtos pogácsát, amire felszeletelt paradicsomot pakolunk. Megküldjük nachossal és savanyított retekkel, majd a sort a majonézzel megkent bucitetővel zárjuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 20 perc
- Pihentetési idő: minimum 2 óra
Ha tetszett a triplán kukoricás burger receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!