Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Articsókás baconös pizza

Hozzávalók

2
főre
+

A tésztához

500 g pizzaliszt (00-ás)
3 ek olivaolaj
30 g élesztő
1 csipet cukor
300 ml langyos víz

A feltéthez

100 ml tejföl
friss tárkony
8 szelet bacon
1 db articsóka konzerv
200 g mozzarella
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Articsókás baconös pizza

Csak egy szó van rá: isteni! És tényleg az!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A tésztához

500 g pizzaliszt (00-ás)
3 ek olivaolaj
30 g élesztő
1 csipet cukor
300 ml langyos víz

A feltéthez

100 ml tejföl
friss tárkony
8 szelet bacon
1 db articsóka konzerv
200 g mozzarella
Bevásárlólistához adom

Az élesztőt a langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. A sót elkeverjük a lisztben, és a felfuttatott élesztővel és az olívaolajjal ruganyos tésztát gyúrunk belőle, majd legalább 1 órán át hagyjuk kelni meleg helyen, nedves konyharuhával letakarva.

Amint megvan, két egyenlő darabra vágjuk és szigorúan kézzel, mégpedig lisztes kézzel, egy nagyjából kör alakot formázunk belőle úgy, hogy a széle legyen vastagabb a közepéhez képest. Sütőpapírra tesszük, lazán megkenjük némi tejföllel, mehet rá néhány csepp olívaolaj,  pár szelet bacon hanyagul rávetve, néhány lecsepegtetett articsóka, a könnyedén széttépett mozzarella és a friss tárkonylevelek.

A sütőt előmelegítjük legalább 30 percig 230 fokra: légkeverés és alsó-felső sütés vegyesen. A sütő középső rácsára tegyünk (ha van) egy pizzakövet – és a sütő aljára tegyünk egy kis lábast benne vízzel. Bedobjuk a pizzát a sütőbe, majd kb. 2 perc múlva átkapcsoljuk a sütőt csak alsó-felső sütésre. Még néhány perc és ha azt látjuk, hogy a pizzánk széle gyönyörű aranybarna lett, már vehetjük is ki. Még egy ilyen pizzát tudunk az alapanyagokból csinálni!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások