A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A raguhoz
- 5 ek olívaolaj
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zellerszár
- 1 fej vöröshagyma
- 400 g darált sertéshús
- 400 g darált marhahús
- 1 ek sűrített paradicsom
- 250 ml vörösbor
- 70 ml tej
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 500 ml víz
- 1 tk őrölt kakukkfű
- 1 tk őrölt oregánó
- ½ db szerecsendió
- 400 g csiperkegomba
- 30 g parmezán
A ricottás réteghez
- 2 ek olívaolaj
- 250 g friss bébispenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g ricotta
- 50 ml tej
- 0.25 db szerecsendió
- só, bors
- 20 g parmezán
Az összeállításhoz
- 1 doboz lasagne tészta
- 200 g mozzarella
Toszkán lasagne
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A raguhoz
- 5 ek olívaolaj
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zellerszár
- 1 fej vöröshagyma
- 400 g darált sertéshús
- 400 g darált marhahús
- 1 ek sűrített paradicsom
- 250 ml vörösbor
- 70 ml tej
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 ml passata (passzírozott paradicsom)
- 500 ml víz
- 1 tk őrölt kakukkfű
- 1 tk őrölt oregánó
- ½ db szerecsendió
- 400 g csiperkegomba
- 30 g parmezán
A ricottás réteghez
- 2 ek olívaolaj
- 250 g friss bébispenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g ricotta
- 50 ml tej
- 0.25 db szerecsendió
- só, bors
- 20 g parmezán
Az összeállításhoz
- 1 doboz lasagne tészta
- 200 g mozzarella
A raguhoz az olívaolajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, zellerszárat és a répát. Rádobjuk a kétféle darált húst. Ha elkezdett kifehéredni, sózzuk, borsozzuk, és rárakjuk a sűrített paradicsomot. 2-3 perc pirítás után felöntjük a borral, és ha elpárolgott, a tejet is beleöntjük. Belenyomjuk a fokhagymákat és alaposan elkavarjuk. Felöntjük a passatával és a vízzel. Felforraljuk, rádobjuk a fűszereket és alacsony lángon 35-40 percig rotyogtatjuk. Kb. az utolsó 10 percben, a gombát felszeleteljük és nagyon felhevített, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a raguba rakjuk. Ha letelt az idő elzárjuk és belereszeljük a parmezánt is.
A ricottás krémhez az olívaolajon megfonnyasztjuk a spenótot és belereszeljük a fokhagymát. Picit hagyjuk kihűlni. Egy tálban a ricottát fellazítjuk a tejjel, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a szerecsendiót, majd a parmezánt. A megfonnyasztott spenótot kicsit felaprítjuk és azt is belekeverjük.
Az összeállításnál a tepsi aljára rakunk egy merőkanállal a húsos raguból és erre rakunk egy réteg száraz tésztát. Erre jön 2-3 merőkanálnyi húsos ragu, majd megint egy réteg tészta. A tésztára rákenjük a krém felét és befedjük egy újabb réteg tésztával. Szintén 2-3 merőkanálnyi ragu következik, majd erre megint egy réteg tészta. Rákenjük a maradék ricottát, amit újra befedünk egy réteg tésztával. A maradék húsos ragut tesszük a lasagne tetejére, amire rátépkedjük a mozzarellát. 170 fokos sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, jó, ha 10 percet hagyjuk állni, így könnyen szeletelhető lesz.
Ha tetszett a toszkán lasagne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!