Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Zöld tagliatelle citrusos gremolatával

Hozzávalók

2
személyre
+
25 dkg tagliatelle
1 dl olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 - 2 db szárított pepperoncini vagy más csípős paprika
½ db fejes saláta
5 dkg parmezán
1 db citrom
1 db narancs
1 nagy marék (7-8 dkg) pirított tökmag
Só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Zöld tagliatelle citrusos gremolatával

Télen az ember ösztönösen zsírt zabál eszméletlen mennyiségű zsíros hús, bacon és vaj formájában, amivel alapvetően nincs gond, de azért kell egy kis vitamin is. Szóval fogjatok egy nagy fej salátát, dobjátok össze belőle ezt a zöld tagliatellét és garantáltan nem fogjátok megbánni, mert baromi finooom lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
25 dkg tagliatelle
1 dl olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 - 2 db szárított pepperoncini vagy más csípős paprika
½ db fejes saláta
5 dkg parmezán
1 db citrom
1 db narancs
1 nagy marék (7-8 dkg) pirított tökmag
Só, bors
Bevásárlólistához adom

Egy közepesen forró serpenyőben felhevítjük az olívaolaj felét, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a durvára vágott szárított paprikát. Közepes lángon addig sütjük, míg a fokhagyma finoman pirulni kezd, ekkor lehúzzuk a tűzről.

tagliatelle.jpg

A fejessalátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és széttépkedve egy aprítógépbe dobjuk. Hozzáöntjük a maradék olívaolajat, a lereszelt parmezán felét, sózzuk-borsozzuk és az egészet alaposan összeturmixoljuk. Félretesszük.

Összedobjuk a gremolatát: a citrom és a narancs alaposan megmosott héjából egy zöldséghámozóval 3-3 csíkot lehámozunk és egészen vékony kis csíkokra, majd apró kockákra szeleteljük. A tökmagot finomra aprítjuk és összekeverjük a reszelt parmezánnal és a finomra aprított citrushéjjal.

A tagliatellét sós, forró vízben al dentére főzzük, lazán lecsepegtetjük és beledobjuk az ismét felforrósított fokhagymás-chilis olajba. Hozzákanalazzuk a leturmixolt fejessalátát, az egészet alaposan átforgatjuk és tálaljuk is. A pastát jó alaposan megszórjuk a citrusos gremolatával, meglocsoljuk olívaolajjal és kész is vagyunk!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások