Hozzávalók
- 200 g kézi készítésű tarhonya
- 400 g krumpli, nagyobb kockákra vágva
- 400 g fagyasztott, vágott zöldbab (szezonban persze friss is jöhet!)
A pestóhoz
- 2 csokor bazsalikom
- 2 csapott ek reszelt parmezán
- 80 ml extra szűz olívaolaj
- 2 ek enyhén lepirított fenyőmag
- só
- őrölt bors
Genovai pestós tarhonya
Hozzávalók
- 200 g kézi készítésű tarhonya
- 400 g krumpli, nagyobb kockákra vágva
- 400 g fagyasztott, vágott zöldbab (szezonban persze friss is jöhet!)
A pestóhoz
- 2 csokor bazsalikom
- 2 csapott ek reszelt parmezán
- 80 ml extra szűz olívaolaj
- 2 ek enyhén lepirított fenyőmag
- só
- őrölt bors
Fotó: Fördős PetiElőször összedobjuk a pestót. Egy aprítógépbe dobáljuk a bazsalikomok leveleit, a pirított fenyőmag felét és a parmezánt, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és az egészet nagyon röviden, kb. 5−10 másodperc alatt, összezúzzuk. (Akkor lesz szép, ha nem pürésítjük le teljesen, hanem hagyjuk kicsit darabosra az egészet.) Ha kicsit lágyabb pestót szeretnénk, kevés olívaolajat adunk még hozzá. Félretesszük, és elkészítjük a krumplis-tésztás alapot: egy nagy lábasban sós vizet forralunk és beleszórjuk a tarhonyát. 6 perc főzés után hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és tovább főzzük újabb 6 percig. Ekkor hozzáadjuk a kiolvasztott zöldbabot is, és további 3 percig főzünk együtt mindent. Ha minden megfőtt, az egészet leszűrjük, és még forrón összeforgatjuk a pestóval. Tálalás után kevés pirított fenyőmagot és parmezánt szórunk a tetejére, meglocsoljuk olívaolajjal, és szó nélkül beburkoljuk az egészet. Isteni!