Hozzávalók
A karamellizált hagymához
- 2 ek olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fej lilahagyma
- 1 csokor újhagyma
- só
- 2 ek barna cukor
- 1 ½ ek vörösborecet
- 1 ½ ek Worchester-szósz
- 2 - 3 ág kakukkfű
- bors
A tejszínes gombamártáshoz
- 400 g gomba vegyesen (ördögszekér, csiperke, portobello, shimeji)
- ½ dl whiskey
- só
- 1 tk színes bors
- 2 dl tejszín
A bélszínhez
- 400 g bélszín
- só
- bors
- 1 ág kakukkfű
- 40 g vaj
Bélszín whiskey-s gombamártással és karamellizált hagymával
Hozzávalók
A karamellizált hagymához
- 2 ek olívaolaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fej lilahagyma
- 1 csokor újhagyma
- só
- 2 ek barna cukor
- 1 ½ ek vörösborecet
- 1 ½ ek Worchester-szósz
- 2 - 3 ág kakukkfű
- bors
A tejszínes gombamártáshoz
- 400 g gomba vegyesen (ördögszekér, csiperke, portobello, shimeji)
- ½ dl whiskey
- só
- 1 tk színes bors
- 2 dl tejszín
A bélszínhez
- 400 g bélszín
- só
- bors
- 1 ág kakukkfű
- 40 g vaj
A karamellizált hagymához 20-25 percen keresztül alacsony lángon olívaolajon hőkezeljük a felkarikázott hagymákat, amit a serpenyőben egy kicsit meg is sózunk. Amikor ez megvan, hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, a Worchester-szószt, és a kakukkfüvet, majd további 15-20 percig alacsony lángon rotyogtatjuk.
A gombákat apróbb darabokra vágjuk, és forró serpenyőben zsiradék nélkül lepirítjuk, majd felöntjük whiskey-vel, amit elpárolunk róla. Fűszerezzük, felöntjük a tejszínnel, és besűrítjük.
A bélszínhez egy serpenyőbe olajat öntünk, belehelyezzük a húst, majd a felső oldalát sózzuk és borsozzuk. Dobunk mellé a serpenyőbe egy ág kakukkfüvet, majd megfordítjuk a bélszínt, és szintén sózzuk és borsozzuk. Ezután a kívánt átsütöttségi igény szerint kevés olajon mindkét oldalát készre sütjük. Ha kész, rádobunk egy-egy kisebb kockányi vajat, és tálalás előtt néhány percig pihentetjük. Szedünk rá a gombamártásból, mellé pedig a hagymát kínáljuk.
Ha tetszett a bélszín whiskey-s-tejszínes gombamártással, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!