Hozzávalók
- 1 ½ kg cseresznye
- 1 l víz
- 300 g cukor
- 2 rúd fahéj
- 8 szem szegfűszeg
Cseresznyebefőtt
Hozzávalók
- 1 ½ kg cseresznye
- 1 l víz
- 300 g cukor
- 2 rúd fahéj
- 8 szem szegfűszeg
A cseresznyéket megmossuk, és leszedjük a szárait. A befőttesüvegeket forró vízzel átöblítjük, majd megtöltjük a cseresznyeszemekkel. A vizet a cukorral, a fahéjrúddal és a szegfűszeggel felforraljuk, majd a cseresznyékre öntjük. Mindegyik befőttesüvegre rázárjuk a tetejét. Előveszünk egy nagy, magasabb falú lábast (ha van egy rácsunk, belerakjuk), beletesszük a befőttesüvegeket, felöntjük a ¾-éig vízzel, majd felforraljuk, végül alacsony lángon, épphogy csak gyöngyözve főzzük a befőttet 20 percig. Ezután vagy hagyjuk kihűlni a vízben a befőttet, vagy kivesszük őket, becsavarjuk egy törülközőbe, és így hagyjuk kihűlni.
Ha tetszett a cseresznyebefőtt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!