Hozzávalók
A vagdalthoz
- 1 - 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 200 g füstölt-főtt sonka (a házi a legjobb, mert az szálaira esik szét)
- frissen őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek reszelt reszelt torma (üveges)
- 100 g kalács
- 500 g darált sertéshús
- 1 db tojás
- só, bors
- 3 - 4 db keménytojás
- 1 db tojás a kenéshez
A marinált retekhez
- 1 csapott tk porcukor
- 1 mk só
- 2 ek fehérborecet
- 1 dl víz
- 10 db hónapos retek
Az összeállításhoz
- a megmaradt kalács
- 50 - 60 g majonéz
- 1 db fejes saláta
- 2 db paradicsom
- 1 - 2 ek reszelt torma
Hozzávalók
A vagdalthoz
- 1 - 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 200 g füstölt-főtt sonka (a házi a legjobb, mert az szálaira esik szét)
- frissen őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 ek reszelt reszelt torma (üveges)
- 100 g kalács
- 500 g darált sertéshús
- 1 db tojás
- só, bors
- 3 - 4 db keménytojás
- 1 db tojás a kenéshez
A marinált retekhez
- 1 csapott tk porcukor
- 1 mk só
- 2 ek fehérborecet
- 1 dl víz
- 10 db hónapos retek
Az összeállításhoz
- a megmaradt kalács
- 50 - 60 g majonéz
- 1 db fejes saláta
- 2 db paradicsom
- 1 - 2 ek reszelt torma
A sonkás-tormás Stefánia-vagdalthoz a hagymát finomra vágjuk, és az olajon egy serpenyőben üvegesre pároljuk. Közben a sonkát felaprítjuk, és ezt is a hagyma mellé tesszük, hogy kicsit felpuhuljon. Mellészórjuk a borsot, az aprított petrezselymet, majd belekeverjük a tormát és az egészet félretesszük lehűlni.
A 100 gramm kalácsot – ami egy kalácsnak kb. a két vége – vízbe áztatjuk egy keverőtálban. Egy másik tálba tesszük a darált húst, ráütjük a tojást, alaposan sózzuk és borsozzuk, majd belekeverjük a kinyomkodott kalácsot és a sonkás hagymát is. Alaposan összedolgozzuk.
A massza feléből egy sütőpapírral borított tepsin egy sávot fektetünk le, erre felsorakoztatjuk a keménytojásokat, majd az egészet befedjük a massza másik felével. Ezt megkenjük egy lazán felvert tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. A megsült vagdaltat kivesszük, és kicsit hagyjuk hűlni, hogy könnyebben vágható legyen.
A porcukrot, a sót és az ecetet összekeverjük a vízzel, majd beleáztatjuk a felszeletelt retket.
A kalácsot felszeleteljük, megkenjük majonézzel, és száraz, forró serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát.
A szendvics aljára tépünk a salátából, erre mehet a retekből, aztán egy jó szelet vagdaltat rakunk rá, néhány szelet paradicsomot borítunk rá, megkenjük a tormával, és végül befedjük a másik szelet kaláccsal.
Ha tetszett a sonkás-tormás Stefánia-vagdalt kalácsszendvicsben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!