Vega
Hozzávalók
- 1 fej karfiol (kb. 350 g)
- 1 csokor újhagyma
- 2 ek pirított szezámmag
- főtt rizs
A bundázáshoz
- 3 db tojás
- 80 g keményítő
- 100 ml tej
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 200 g liszt
- bő olaj a sütéshez
A szószhoz
- 100 ml almalé
- 100 g barna cukor
- 80 ml rizsecet (almaecettel helyettesíthető)
- 4 ek ketchup
- 2 ek szójaszósz
- só, bors
- 1 ek keményítő
- 2 ek víz
Szezámmagos édes-savanyú karfiol
Hozzávalók
- 1 fej karfiol (kb. 350 g)
- 1 csokor újhagyma
- 2 ek pirított szezámmag
- főtt rizs
A bundázáshoz
- 3 db tojás
- 80 g keményítő
- 100 ml tej
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 200 g liszt
- bő olaj a sütéshez
A szószhoz
- 100 ml almalé
- 100 g barna cukor
- 80 ml rizsecet (almaecettel helyettesíthető)
- 4 ek ketchup
- 2 ek szójaszósz
- só, bors
- 1 ek keményítő
- 2 ek víz
A szezámmagos édes-savanyú karfiol elkészítéséhez először a karfiolt nagyobb rózsákra szedjük. A bundázáshoz csomómentesre keverjük a tojásokat a keményítővel, a tejjel, sóval, borssal és a fokhagymaporral. Az olajat 150-160 fokra hevítjük, a karfiolt először lisztbe, majd a tojásos keverékbe forgatjuk, és 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük az olajban, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük.
A szósz hozzávalóit összeforraljuk egy nagyobb edényben, majd beleforgatjuk a karfiolt, és 2-3 percig főzzük vele. Felszeletelt újhagymával és pirított szezámmaggal megszórva, rizzsel tálaljuk.
Előkészítés: 10 perc
Sütés: kb. 10 perc
Főzés: 10 perc
Összesen: kb. 30 perc
További szuper vega receptekért csapjatok le A NAGY VEGA KÖNYVRE a könyvesboltokban vagy az SK SHOPBAN!
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több karfiol:
Közel-keleti fűszeres karfiol
Csirkemell supreme karfiolsteakkel
Szuperzöld karfiol