A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A húshoz
- 900 g ALDI Húsmester pulykamellfilé
- só, bors
A töltelékhez
- 125 g natúr gesztenyemassza
- só
- 1 db tojásfehérje
- 50 ml tejszín
- 60 g főtt gesztenye
A quinoához
- 160 g quinoa
- só
- 4 levél bazsalikom
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 6 szál snidling
A mártáshoz
- 1 szál répa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál zellerszár
- 300 ml alaplé
- só
- 1 tk cukor
- 100 ml vörösbor
- 1 tk étkezési keményítő
Gesztenyével töltött pulykamell zöldfűszeres quinoával
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
A húshoz
- 900 g ALDI Húsmester pulykamellfilé
- só, bors
A töltelékhez
- 125 g natúr gesztenyemassza
- só
- 1 db tojásfehérje
- 50 ml tejszín
- 60 g főtt gesztenye
A quinoához
- 160 g quinoa
- só
- 4 levél bazsalikom
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 6 szál snidling
A mártáshoz
- 1 szál répa
- 1 szál fehérrépa
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál zellerszár
- 300 ml alaplé
- só
- 1 tk cukor
- 100 ml vörösbor
- 1 tk étkezési keményítő
A gesztenyével töltött pulykamell zöldfűszeres quinoával elkészítéséhez a pulykahúst egy éles késsel legyezőben kinyitjuk. Ez azt jelenti, hogy bevágjuk a húst, és mindig nyitunk rajta egyet. Végeredménynek egy szép nagy, viszonylag vékony szelet húst kell kapnunk. Egy éles késsel megformázzuk, hogy még szebb legyen. Én 125 g leeső részt vágtam le belőle, ez a nyesedék kerül majd a töltelékbe. A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd egy folpackra helyezzük.
A töltelékhez a gesztenyemasszát egy konyhai aprítógépbe tesszük. Sózzuk, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tejszínt, illetve a húsnyesedéket, majd az egészet alaposan összezúzzuk. A masszához hozzákeverjük a durvára vágott gesztenyét is.
Az így kapott a töltelékkel egyenletesen megkenjük a húst. A folpack segítségével szorosan feltekerjük, hogy egy hengert kapjunk. A folpack végét megkötjük – olyan legyen, mint egy szaloncukor. Körbetekerjük még egy réteg folpackkal, majd egy réteg alufóliába is becsavarjuk. Egy sütőformát megtöltünk annyi vízzel, hogy kb. félig ellepje a húscsomagunkat, majd 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 50 percre.
A quinoát átmossuk, majd bő, sós, lobogó vízben, a csomagoláson feltüntetett idő alatt puhára főzzük (ez 8-10 perc). Ezután leszűrjük, és hozzákeverjük az apróra vágott zöldfűszereket. Amennyiben szükséges, picit megsózzuk.
A mártás
A mártáshoz a zöldségeket egy száraz, forró lábasban 3-4 perc alatt kissé megkapatjuk, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és nagy lángon 10-15 percig zubogtatjuk. Felöntjük vörösborral, majd további 1-2 perc főzés után levesszük a tűzről, és leszűrjük. A zöldségeket kissé kinyomkodjuk. A levet visszatesszük a lábasba. Kb. 50 ml lében elkeverjük a keményítőt, hozzáadjuk a forrásban lévő szafthoz, és megvárjuk, amíg besűrűsödik.
A húst kivesszük a sütőből. Egy serpenyőben közepesen erős lángon olajat hevítünk, és körbepirítjuk rajta a húst. Felvágás előtt hagyjuk 5-8 percet pihenni.
Tányérra szedjük a quinoát, mellé helyezzük a felszeletelt húst, és meglocsoljuk a mártással.
Elkészítési idő: 90 perc
Ha tetszett a gesztenyével töltött pulykamell zöldfűszeres quinoával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több pulykás kaja:
Kókusztejes pulykacurry kuszkusszal
BBQ pulykahúsos édesburgonya jacket potato
Kelkáposzta-főzelék pulykahúsgolyóval