Hozzávalók
A golyókhoz
- 200 g darált húspótló
- 1 tk madras currypor
- só, bors
- 1 ek étolaj
A raguhoz
- ½ fej vöröshagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 szál sárgarépa
- 100 g karfiol
- 100 g brokkoli
- 4 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 g sárga currypaszta
- 150 ml zöldségalaplé
- 150 ml kókusztejszín
- só, bors
A tálaláshoz
- 2 szál újhagyma
- ½ csokor koriander
- 400 g párolt rizs
Hozzávalók
A golyókhoz
- 200 g darált húspótló
- 1 tk madras currypor
- só, bors
- 1 ek étolaj
A raguhoz
- ½ fej vöröshagyma
- 1 db kápia paprika
- 1 szál sárgarépa
- 100 g karfiol
- 100 g brokkoli
- 4 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 g sárga currypaszta
- 150 ml zöldségalaplé
- 150 ml kókusztejszín
- só, bors
A tálaláshoz
- 2 szál újhagyma
- ½ csokor koriander
- 400 g párolt rizs
A currys vegagolyók elkészítéséhez a darált húspótlót összegyúrjuk a curryporral, sózzuk, borsozzuk, és diónyi gombócokat formázunk belőle.
Az olajat elkezdjük felhevíteni egy serpenyőben, megpirítjuk benne a golyókat, majd félretesszük. A visszamaradt olajra rádobjuk a feldarabolt zöldségeket. Egy perc pirítás után hozzáadjuk a currypasztát, és azt is átpirítjuk kicsit.
Összepirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük a zödségalaplével és a kókusztejszínnel. Fedő alatt összerotyogtatjuk, majd belepakoljuk az előpirított golyókat és pár perc alatt készre pároljuk. Az utolsó egy percben megszórjuk a vékony karikára vágott újhagymazölddel és a durvára vágott korianderrel. Párolt rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több vega ünnepi főétel:
Zöldséggolyók vegafölös-sajtos szószban, brokkolival és burgonyapürével