Hozzávalók
Alap müzli
- 200 g pisztácia
- 500 g zabpehely
- 200 g szeletelt mandula
- 200 g naprafrgómag
- 200 g kókuszchipsz
- 200 g tökmag
Granola
- 1 adag házi müzli
- 6 dkg méz
- 1 dl almalé
- 1 - 2 csapott ek barnacukor
- 1 tk só
- 2 - 3 ek olívaolaj
Házi müzliszelet (16 db-hoz)
- 1 adag házi müzli alap
- 1 csipet só
- 5 dkg étcsoki pasztilla
- 20 dkg méz
Epres kosárka (8 db-hoz)
- 1 adag házi granola (lásd feljebb)
- 10 dkg eper
- 30 dkg görög joghurt
- 1 ek méz
- 1 marék málna a díszítéshez
- 1 marék áfonya a díszítéshez
Hozzávalók
Alap müzli
- 200 g pisztácia
- 500 g zabpehely
- 200 g szeletelt mandula
- 200 g naprafrgómag
- 200 g kókuszchipsz
- 200 g tökmag
Granola
- 1 adag házi müzli
- 6 dkg méz
- 1 dl almalé
- 1 - 2 csapott ek barnacukor
- 1 tk só
- 2 - 3 ek olívaolaj
Házi müzliszelet (16 db-hoz)
- 1 adag házi müzli alap
- 1 csipet só
- 5 dkg étcsoki pasztilla
- 20 dkg méz
Epres kosárka (8 db-hoz)
- 1 adag házi granola (lásd feljebb)
- 10 dkg eper
- 30 dkg görög joghurt
- 1 ek méz
- 1 marék málna a díszítéshez
- 1 marék áfonya a díszítéshez
Elkészítjük az alap müzlit, amit utána három részre osztunk a három reggelihez. Az alaphoz a hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük.
Granola
A kandírozott gyömbér kivételével az összes száraz alapanyagot összekeverjük egy nagy tálban. Kis lábosban összeforraljuk az almalevet, a mézet, a sót, a barna cukrot és az olívaolajat, éppen csak addig, amíg a méz teljesen felolvad. A száraz anyaghoz hozzáadjuk a mézes keveréket és jó alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük úgy, hogy 7 percenként alaposan átkeverjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni és végül hozzáadjuk finomra vágott kandírozott gyömbért keverünk hozzá. Jól zárható üvegben hetekig is kibírná, ha nem fogyna el sokkal előbb.
Házi müzliszelet
A müzli keveréket egy wokban, nagy lángon lepirítjuk és egy keverőtálba áttesszük. Hozzákeverjük a csokit és a mézet. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 20*30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A keveréket az előkészített sütőformába tesszük, nedves kézzel alaposan lenyomkodjuk, majd 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd recés késsel szeletekre vágjuk. Légmentesen záródó dobozban egy-két hétig eláll.
Epres kosárka
A joghurtot, epret és a mézet összeturmixoljuk. Szilikon muffinformák aljára teszünk 1 teáskanálnyit a kész granolából, arra jöhet egy réteg eperjoghurt, megszórjuk még egy kis granolával, ráöntjük a maradék joghurtot és végül friss bogyósgyümölcsökkel díszítjük. Alaposan lefagyasztjuk és a formából kivéve már fogyaszthatjuk is.
*Amennyiben mindhárom receptet el akarod készíteni, a mennyiségek háromszorosát kell venni.