Hirdetés
Karácsonyi menü

A házi müzli készítés titkai

Hozzávalók

Alap müzli

200 g pisztácia
500 g zabpehely
200 g szeletelt mandula
200 g naprafrgómag
200 g kókuszchipsz 
200 g tökmag

Granola

1 adag házi müzli
6 dkg méz
1 dl almalé
1 - 2 csapott ek barnacukor
1 tk só
2 - 3 ek olívaolaj

Házi müzliszelet (16 db-hoz)

1 adag házi müzli alap
1 csipet só
5 dkg étcsoki pasztilla
20 dkg méz

Epres kosárka (8 db-hoz)

1 adag házi granola (lásd feljebb)
10 dkg eper
30 dkg görög joghurt
1 ek méz
1 marék málna a díszítéshez
1 marék áfonya a díszítéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

A házi müzli készítés titkai

Mi nagyon szeretjük, az olyan megoldásokat, amikor összedobunk egy kaját és azt tovább alakítjuk egy vagy akár két étellé. Ebben a videóban is ezt tettük, ugyanis, Jani müzliszeletet, Lili pedig gyümölcsös kosárkákat csinál. Készítsétek el, mert garantáltan sokkal jobbak bolti társaiknál!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

Alap müzli

200 g pisztácia
500 g zabpehely
200 g szeletelt mandula
200 g naprafrgómag
200 g kókuszchipsz 
200 g tökmag

Granola

1 adag házi müzli
6 dkg méz
1 dl almalé
1 - 2 csapott ek barnacukor
1 tk só
2 - 3 ek olívaolaj

Házi müzliszelet (16 db-hoz)

1 adag házi müzli alap
1 csipet só
5 dkg étcsoki pasztilla
20 dkg méz

Epres kosárka (8 db-hoz)

1 adag házi granola (lásd feljebb)
10 dkg eper
30 dkg görög joghurt
1 ek méz
1 marék málna a díszítéshez
1 marék áfonya a díszítéshez
Bevásárlólistához adom

Elkészítjük az alap müzlit, amit utána három részre osztunk a három reggelihez. Az alaphoz a hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük.

img_2303.JPG

Granola

A kandírozott gyömbér kivételével az összes száraz alapanyagot összekeverjük egy nagy tálban. Kis lábosban összeforraljuk az almalevet, a mézet, a sót, a barna cukrot és az olívaolajat, éppen csak addig, amíg a méz teljesen felolvad. A száraz anyaghoz hozzáadjuk a mézes keveréket és jó alaposan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és 160 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük úgy, hogy 7 percenként alaposan átkeverjük.  A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni és végül hozzáadjuk finomra vágott kandírozott gyömbért keverünk hozzá. Jól zárható üvegben hetekig is kibírná, ha nem fogyna el sokkal előbb.

Házi müzliszelet

img_2271.JPG

A müzli keveréket egy wokban, nagy lángon lepirítjuk és egy keverőtálba áttesszük. Hozzákeverjük a csokit és a mézet. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy 20*30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral. A keveréket az előkészített sütőformába tesszük, nedves kézzel alaposan lenyomkodjuk, majd 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd recés késsel szeletekre vágjuk. Légmentesen záródó dobozban egy-két hétig eláll.

Epres kosárka

img_2315.JPG

A joghurtot, epret és a mézet összeturmixoljuk. Szilikon muffinformák aljára teszünk 1 teáskanálnyit a kész granolából, arra jöhet egy réteg eperjoghurt, megszórjuk még egy kis granolával, ráöntjük a maradék joghurtot és végül friss bogyósgyümölcsökkel díszítjük. Alaposan lefagyasztjuk és a formából kivéve már fogyaszthatjuk is.

img_2314.JPG

*Amennyiben mindhárom receptet el akarod készíteni, a mennyiségek háromszorosát kell venni.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások