Igazi klasszikusokat válogattunk össze, amik nélkül elképzelhetetlen az ünnepi időszak, mint például a töltött káposzta vagy a kacsacomb. Jó főzőcskézést mindenkinek!
Klasszikus mézeskalács egyszerűen
El tudjátok képzelni a karácsonyt mézeskalács nélkül? Mi nem! Sőt, már pár héttel az ünnepek előtt elkészítjük, mert ez az egyik legtutibb hangolódós program. Ha még nem találtátok meg a legszuperebb receptet, ami puha és jó fűszeres, akkor Nóriét mindenképp próbáljátok ki.
Klasszikus töltött káposzta
Ahány ház, annyi töltött káposzta, de ha még nem találtátok meg a saját kedvenceteket, akkor kezdésnek Lilla verzióját próbáljátok ki. Savanyú káposztából készül kis pirospaprikával, kolbásszal, füstölt tarjával – szerintünk nem lehet vele mellélőni.
Wellington-bélszín
Zé szerint a bélszín a húsok királya, Wellington-módra készítve pedig az egyik legfinomabb karácsonyi fogás. A bélszín, az érlelt sonka, a gomba és a ropogós, vajas tészta külön-külön is finomak, de együtt is tökéletes harmóniában vannak.
Sült tarja savanyú káposztával
A krumpli–hús kombó savanyú káposztával kiegészülve egyszerű, de nagyszerű ünnepi fogás, amit mindenki szeretni fog. Ha nem szeretnétek sok időt tölteni a konyhában az ünnepek előtt, akkor ez lesz a ti receptetek, ugyanis a munka oroszlánrészét a sütő végzi helyettetek.
Fűszeres kacsacomb párolt lila káposztával
Ha töltött káposzta helyett valami más klasszikust készítenétek az ünnepi asztalra, mi a kacsacombra szavazunk! Nóri extra karácsonyi fűszerekkel készítette, amihez tökéletesen passzol a szintén fűszeres párolt lila káposzta is. Belül vajpuha, kívül ropogós – pont, ahogy szeretjük!
Cukormentes zserbógolyó
Zserbóélményre vágytok, kevesebb munkával? Akkor próbáljátok ki Zsolti zserbógolyóját! Amellett, hogy gyorsan elkészül, még cukormentes is! Akár ti mentek vendégségbe, akár éppen ti vártok vendégeket, mindkét alkalomra tuti nasi.
Baconbe tekert sertésszűz
Ha eddig álmodni sem mertetek 40 perc alatt elkészülő karácsonyi főételről, akkor ezt a receptet mindenképp mentsétek el! Baconbe tekert sertésszűz, petrezselymes burgonya és gombás-mustáros mártás – komplex, de egyszerű kaja Lillától.
A tökéletes lazac remulád mártással
Magyarországon két halas időszak van: a nyár a hekkről szól, a karácsonyi időszak pedig a kifinomultabb halas ételekről. A második kategóriába tartozik a lazac is, amit édesburgonyachipsszel, remulád mártással és grillezett salátával készítettünk. Ha könnyedebb kajára vágytok karácsonykor, mindenképp próbáljátok ki!
Lassan sült tarja narancsos lila káposztával és baconchipsszel
A lassan sült tarja az egyik legízletesebb hús, amihez Lilla egy tuti köretet is készített. A mézes-narancsos lila káposztát zsályával és baconchipsszel tálalta, szerintünk a karácsonyi időszak kedvenc körete lesz nálatok is.
Burgundi sertéskaraj
Nem csak a marhát készíthetitek burgundi módra – a sertéskarajnak is jól áll! Omlós és szaftos lesz tőle, amihez tökéletesen passzol a krumplipüré. Ha a karácsonyi menübe nem fér bele ez a kaja, akkor a két ünnep között mindenképp készítsétek el!
Ha tetszett a toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!