Hirdetés
Bespájzolva

7 nap, 7 recept – kánikulakaják

Hirdetés

7 nap, 7 recept – kánikulakaják

Hirdetés
Végre, visszavonhatatlanul itt a nyár és vele együtt a megfelelő időjárás. Nyilván ilyenkor legfőbb célunk a nullához konvergálni a sütő és a tűzhely mellett eltöltött időt, és inkább a fröccsözés és a terasz felé tolni, amit lehet. :D Rajtunk biz’ isten nem fog múlni, íme a leghűsítőbb és leggyorsabb receptjeink 30+ fok esetére!
Hirdetés

Kovászosuborka-krémleves kolbászmorzsával 

Ha nem próbáltátok még a kovászosuborka-krémlevest, egy nappal se halogassátok tovább, mert az egyik legkirályabb kaja, amit nyáron ehettek! Ne ijesszen el a hozzávalók sora, mert az egyik fele valószínű, már van otthon, a másik fele meg akármelyik kisboltban kapható. A vegák se fosszák meg magukat az élménytől, egyszerűen hagyják le a kolbit a tetejéről. 

Hideg gyümölcsleves

Naná, hogy egy ilyen toplistából nem maradhat ki egy jól behűtött gyümileves (sem)! Mi azt mondjuk, ne álljatok meg a meggynél, ha már roskadásig vannak a piacok finomabbnál finomabb idénygyümölcsökkel, hanem rakjatok bele minél többfélét. 

Nyári csalamádé 

Szintén egy megunhatatlan sztori, amiből ráadásul nem is lehet eleget készíteni, hiszen a végtelenségig eláll, és egész évben élvezhető mindenféle rántott és rakott cucc escortjaként. Arra figyeljetek, hogy olyan helyre rakjátok, ahol lehetőleg minél több nap éri, mert úgy lesz igazán finom! 🙂 

Jamaicai jerk csirke 

Ha tombol a hőség, nyilván senkinek nem lesz kedve – szó szerint – a grill mellett pácolódni. Ebben a receptben az a jó, hogy nem is kell, mert szupergyorsan megvan az egész, mégis telis-tele van ízzel, színnel, és olyan illatok lesznek, hogy az egész szomszédság a nyakatokra jár majd! Ha másért nem, a csirke marinádja miatt mindenképp kattintsatok!

Grillezett hekk uborkás szósszal 

A hekk szintén egy olyan dolog, ami nélkül elképzelhetetlen a nyár, bár ezt jellemzően készen vesszük magunkhoz. Szeretnénk azt gondolni, hogy ez csak azért van így, mert hiányzott hozzá egy jó recept. EDDIG! Viszont a szokásos, egészben sült verzióhoz képest Jani most hekkfilével operál, de legalább olyan jó, ha nem jobb, mint a strandfürdők sokszor agyonsózott, olajban tocsogó végterméke. 

Zé-féle kéksajtos fejes saláta

Mikor a hőmérő higanyszála az egeket verdesi, érthető okokból nem vágyunk nehéz, zsíros ételekre, vacsorára tökéletesen megteszi egy tartalmas saláta. Nos, ez éppen ilyen, ne tévesszen meg titeket semmi. A burgonyától és a kéksajttól baromi laktató lesz, de mégsem telít majd el kellemetlenül. Zé tojásos trükkjével pedig bármilyen salátán villanthattok! 

Cukormentes, sütés nélküli epres túrótorta 

Nem feledkezünk meg természetesen a sütibevitelről sem, viszont a sütőt egyetlen megveszekedett másodpercre sem kell majd üzembe helyeznetek! Ha ez nem volna elég, még cukormentes is, szóóóóval ne is várjatok az elkészítésével. 

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások