Vörösboros-gombás sertésragu
Perfekt egyserpenyős kaja, aminek teljességgel lehetetlen ellenállni, szóval még jó, hogy nem is kell. A gomba mellett a vörösboré az érdem, ettől lesz igazán ütős. És ha már úgyis nyitva van az az üveg, mindenképpen töltsetek egy pohárba az étel mellé is. 😀 Ha kíváncsiak vagytok, milyen ételhez milyen bor illik, akkor erre fáradjatok!
Gombapaprikás
Mivel nyilvánvalóan pörköltnagyhatalom vagyunk, kizárt volt, hogy csak úgy elsétáljunk az egyik legjobb paprikásunk mellett. Amitől talán még jobb, hogy egy kicsit sem hiányzik belőle a hús, így a vegáknak sem kell lemondaniuk erről a szaftos finomságról. Amúgy tudjátok, mi a különbség a pörkölt és a paprikás között…?
Gombával töltött ravioli
Mikor, ha nem most érdemes megtanulni, hogyan kell házi raviolit készíteni? Közel sem olyan bonyolult, mint elsőre gondolnátok, szóval bátran essetek neki. A gomba és a rozmaring barátságából rengeteg isteni recept születtett már, itt is egy csodálatos együttállásnak lehetünk tanúi, amit még fehérborral is megküldtünk.
Kéksajttal és padlizsánnal töltött gombafejek
Ebben a receptben az a jó, hogy a gomba méretétől függően lehet vendégváró partykaja és teljes értékű ebéd/vacsi is. Mivel a házibulikkal még várni kell egy kicsit, így most koncentráljunk az utóbbira. Annyit kell csak tennetek, hogy minél nagyobb fejű gombákat vadásszatok le, aminek jól meg lehet pakolni a kalapját. Mellé egy kis rizs, és már burkolhatjátok is!
Zé-féle gombaleves
Ha netán megfeledkezetek volna némi gombáról a hűtő hátsó sarkában, és már nem olyan szép, akkor a legjobb, ami történhet vele, hogy lezúzzátok krémlevesnek. Úgy tűnik, ez egy olyan toplista, amiben folyamatosan borral főzünk, ha már a haverokkal nem tudunk koccintani. Újabb kiváló lehetőség, hogy letekerd egy jófajta fehérnek a nyakát. 😀
Citromos, pisztáciás gombapesztó
Szintén zseniális gombamentő projekt ez a felejthetetlen élményt nyújtó pesztó. Nem is hinnétek, milyen pompás páros a gomba és pisztácia, szóval feltétlenül próbáljátok ki! Pirítósra, mártogatósnak, egyszerűen fűszerezett husik és halak mellé szuper.
Vegán karalábés-gombás rizottó
Most sem hagyjuk éhesen vegán olvasóinkat sem! Ákos gondoskodott róla, hogy nekik se kelljen lemondani egy finom, krémes, laktató rizottóról. A parmezánt a vegánok csodafegyvere, egyben ezerarcú sztárja, a kesudió fogja pótolni.
Tarja tökéletes krumplipürével és rókagombás mártással
Most már talán bátran kijelenthetjük, hogy elkezdődött a grillszezon, úgyhogy nem maradhatott ki a listából egy ilyen recept sem. Ha abban a szerencsés helyzetben vagytok, hogy van kert/terasz és még grill is, feltétlen próbáljátok ki ezt a csodás tarjás őrületet. Ha hiszitek, ha nem, most is kelleni fog egy üveg fehérbor. 😀