Hirdetés

Sárgabarackos-fahéjas pite

Hozzávalók

1
22 cm-es piteformához
+
100 g hideg vaj
200 g liszt
1 db tojássárgája
50 g porcukor
1 tk fahéj
50 g görög joghurt

A krémhez

200 g natúr krémsajt
100 g tejföl
60 g porcukor
10 g vaníliás cukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
1 mk fahéj

A tetejére

5 - 6 db sárgabarack
2 ek porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sárgabarackos-fahéjas pite

Sárgabarackból nemcsak lekvárt (és pálinkát), hanem isteni finom süteményeket is készíthetünk. Persze lekvárt is főzzetek, de ha marad energiátok, készítsétek el ezt a szuper pitét is! :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

1
22 cm-es piteformához
+
100 g hideg vaj
200 g liszt
1 db tojássárgája
50 g porcukor
1 tk fahéj
50 g görög joghurt

A krémhez

200 g natúr krémsajt
100 g tejföl
60 g porcukor
10 g vaníliás cukor
1 db tojás
1 db tojássárgája
1 mk fahéj

A tetejére

5 - 6 db sárgabarack
2 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A sárgabarackos-fahéjas pite elkészítéséhez a hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és fóliába tekerve 15-20 percre hűtőbe tesszük pihenni. Ezután a tésztát lisztezett deszkán a piteforma méretére nyújtjuk, majd a formába tesszük, és néhány helyen villával megszurkáljuk. Mehet vissza a hűtőbe 15 percre, ezután 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt vakon sütjük. (Alufóliába nehezéket teszünk, ami lehet akár bab, lencse, rizs, bármi, és ezt a nehezéket egyenletesen eloszlatjuk a formában.)

Kiszedjük a nehezéket, és anélkül is sütjük 8 percig a pitetésztánkat. Közben a krémhez az összes hozzávalót összekeverjük. Ha kisült a pitetészta, beleöntjük a krémet, majd visszatesszük a sütőbe 25-30 percre.

Sárgabarackos-fahéjas pite

Vékony cikkekre szeleteljük a barackot, majd ha kisült a pite, tetszőleges formában rátesszük a barack-cikkeket, és még 10-15 percre visszatesszük a sütőbe sülni. Ha kicsit kihűlt a pite, megszórjuk porcukorral. 

Ha tetszett a sárgabarackos-fahéjas pite receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások