Hirdetés
Karácsonyi menü

Hozzávalók

4
főre
+
600 g újkrumpli
1 szál paprikás kolbász (ízlés szerint csípős/csemege)
100 g vaj
só, bors
1 csokor petrezselyem
1 csokor metélőhagyma
2 gerezd fokhagyma
25 - 30 db tisztított tigrisrák
1 db citrom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Fűszeres-vajas tigrisrákok kolbászkockákkal

Három egyszerű, gyorsan elkészülő alapanyagból isteni és villantós kaját dobhattok össze. Ha ezt a krumplit kipróbáljátok, soha többet nem kívántok majd más köretet. A kolbászszeletekből pedig nyugodtan készítsetek dupla adagot, hiszen krémlevesek, főzelékek vagy saláták kiegészítőjeként is tökéletes finomság!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
600 g újkrumpli
1 szál paprikás kolbász (ízlés szerint csípős/csemege)
100 g vaj
só, bors
1 csokor petrezselyem
1 csokor metélőhagyma
2 gerezd fokhagyma
25 - 30 db tisztított tigrisrák
1 db citrom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A krumplit sós vízben, forrástól számítva 10-13 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, majd hagyjuk hűlni. Amíg a krumpli fő, a kolbászt apró darabokra vágjuk, és egy serpenyőben közepesen magas hőfokon 8-10 perc alatt ropogósra sütjük. Az elkészült kolbászszeleteket kiszedjük, a serpenyőt pedig félretesszük, ebben sütjük majd a rákokat. 

A kihűlt krumplit burgonyanyomóval kissé kilapítjuk, egy szintén közepesen forró serpenyőbe dobjuk a vaj felét, rátesszük a krumplit, és sózzuk, borsozzuk. Néhány perc után, mikor már aranyszínű a krumpli alja, megfordítjuk, hozzáadunk egy gerezd, vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd a krumpli másik oldalát is aranybarnára sütjük. Ha elkészült, rászórjuk a felaprított zöld fűszerek felét, és lefedve félretesszük. 

A korábban használt serpenyőből eltávolítjuk a kolbászból kisült zsír felét, a benne maradt piros, aromás zsírhoz adjuk a maradék vajat, és elkezdjük összemelegíteni. A megtisztított rákokat oldalanként kb. 1-2 perc alatt megsütjük, közben sóval, borssal, vékonyra szelt fokhagymával, illetve a zöld fűszerekkel ízesítjük. A ropogós kolbászszeletekkel és pár csepp friss citromlével tálaljuk.

Fűszeres-vajas tigrisrákok

Ha tetszett a fűszeres-vajas tigrisrákok receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

KIÁLLSZ VELÜNK A GYEREKJOGOKÉRT?

Ma 30 éves a Gyermekjogi Egyezmény, amelyet több mint 190 ország – köztük Magyarország – írt alá. Az Egyezmény összefoglalja azoknak a jogoknak a minimumát, amelyek minden gyereket megilletnek. Ilyen például az életben maradáshoz, fejlődéshez, a védelemhez és a társadalomban való részvételhez való jog.

Az UNICEF Magyarország nevében azért fordulunk most hozzád, mert szükségünk van a segítségedre, hogy az évfordulón minél többen megismerjék a gyerekek alapvető jogait.

Ha te is csatlakoznál a figyelemfelhívó kampányhoz, készíts magadról egy képet, és az UNICEF-et megjelölve, posztold ezzel az üzenettel: Kiállok a gyerekjogok mellett!

Itt elolvashatod az Egyezmény rövidített verzióját:
www.unicef.hu

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások