Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Janssons frestelse, a halas burgonya

Hozzávalók

4
főre
+
500 g krumpli
2 fej vöröshagyma (nagy)
2 ek olaj
200 ml tejszín
200 ml tej
só, bors
frissen őrölt szerecsendió
8 db kisebb szardella
1 marék panko morzsa
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Janssons frestelse, a halas burgonya

Ha azt a nevet adtam volna ennek a receptnek, hogy szardellás svéd burgonyagratin, nem biztos, hogy mindenkinek meghozom a kedvét. :D Nem kell megijedni, a szardella íze csak nagyon enyhén fog érződni, kb. annyira, mint amikor parmezánt használunk, csak ízfokozóként funkcionál.
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
500 g krumpli
2 fej vöröshagyma (nagy)
2 ek olaj
200 ml tejszín
200 ml tej
só, bors
frissen őrölt szerecsendió
8 db kisebb szardella
1 marék panko morzsa
Bevásárlólistához adom

A krumplit meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Lobogó, sós vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. A hagymát felszeleteljük, és lassú tűzön karamellizáljuk az olajon. A tejszínt és a tejet egy gyorsforralóban felmelegítjük, és ha elzártuk, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót. A szardellát apróra vágjuk.

Janssons frestelse

Kiolajozunk egy kb. 15 x 18 cm nagyságú mélyebb edényt, és belerakjuk a krumpli felét. Jöhet rá a szardella és a hagyma fele, majd a maradék krumpli, végül a szardella és a hagyma másik fele. Az egészet leöntjük a tejszínes keverékkel, és megszórjuk a panko morzsával. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a Janssons frestelse receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások