Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 2 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 ek olaj
- 200 ml tejszín
- 200 ml tej
- só, bors
- frissen őrölt szerecsendió
- 8 db kisebb szardella
- 1 marék panko morzsa
Janssons frestelse, a halas burgonya
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 2 fej vöröshagyma (nagy)
- 2 ek olaj
- 200 ml tejszín
- 200 ml tej
- só, bors
- frissen őrölt szerecsendió
- 8 db kisebb szardella
- 1 marék panko morzsa
A krumplit meghámozzuk és hasábokra vágjuk. Lobogó, sós vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. A hagymát felszeleteljük, és lassú tűzön karamellizáljuk az olajon. A tejszínt és a tejet egy gyorsforralóban felmelegítjük, és ha elzártuk, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót. A szardellát apróra vágjuk.
Kiolajozunk egy kb. 15 x 18 cm nagyságú mélyebb edényt, és belerakjuk a krumpli felét. Jöhet rá a szardella és a hagyma fele, majd a maradék krumpli, végül a szardella és a hagyma másik fele. Az egészet leöntjük a tejszínes keverékkel, és megszórjuk a panko morzsával. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a Janssons frestelse receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!