Hirdetés
Instant

A legelegánsabb francia húsvéti pástétom

Hozzávalók

500 g darált borjúhús
300 g hízott libamáj
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor metélőhagyma
1 kis csokor turbolya (vagy menta)
2 csomag leveles tészta
6 db tojás
2 ek tejföl
1 ek tej
3 ek olívaolaj
1 mk koriander mag
1 csipet őrölt szerecsendió
2 csipet morzsolt kakukkfű
őrölt bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

A legelegánsabb francia húsvéti pástétom

Franciaországból hoztuk el nektek ezt a húsvéti pástétom receptet. Borjúhús, libamáj, ropogós tészta....egyszerűen BRUTÁL finom és még jól is mutat az ünnepi asztalon. Vágjunk is bele!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

500 g darált borjúhús
300 g hízott libamáj
1 kis csokor petrezselyem
1 kis csokor metélőhagyma
1 kis csokor turbolya (vagy menta)
2 csomag leveles tészta
6 db tojás
2 ek tejföl
1 ek tej
3 ek olívaolaj
1 mk koriander mag
1 csipet őrölt szerecsendió
2 csipet morzsolt kakukkfű
őrölt bors
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

img_9130.jpg

A darált borjúhoz kockázzuk a májat, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és metélőhagymát. Hozzáteszünk még 3 egész tojást,  1 tojássárgáját, tejet, tejfölt, a mozsárban összetört koriandert, a reszelt szerecsendiót,  az őrölt borsot, az olíva olajat, a kakukkfüvet és sózom. Az egészet alaposan összegyúrjuk. Ahhoz, hogy a leveles tészta csücskei szépen illeszkedjen a szögletes őzgerinc formánkhoz a sütőpapíron levő tésztát kiterítjük és a közepére helyezzük a formát.

A forma sarkainál kiindulva kivágunk minden oldalnál 1-1 háromszöget. A tésztát a formába helyezzük és szépen összeillesztjük a csücsköknél a széleket. Belekanalazzuk és elterítjük a töltelék 2/3 részét, erre helyezzük az előre megfőtt, hosszában félbe vágott tojásokat szép sorjában és rárakjuk a maradék masszát és ellapítjuk. A tészta széleit megkenjük egy kis vízzel.

img_9104.jpg

A maradék tésztából levágunk egy akkora méretű darabot, hogy befedje a formát. A pástétom tetejére helyezzük, villával lenyomkodjuk a széleit, hogy jól összetapadjon, megszurkáljuk a tetejét és egy késsel levágjuk az oldaláról a felesleges tészta darabokat. A megmaradt tésztából, nyúl (vagy alkalomhoz illő) formákat szúrunk és kedvünk szerint kidíszítjük a pástétom tetejét. Végezetül megkenjük az egész tetejét, egy kis tojással.

A pástétomot 210 fokon 35-40 percig sütjük. Tipp: Ha azt szeretnénk, hogy ropogósabb legyen, öntsünk egy kis vizet a gőzsütőnkbe vagy egy hőálló tálba.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások