Hirdetés

Citromos csirkecomb

Hozzávalók

2
főre
2 egész csirkecomb
1 db citrom
50 g vaj
6 gerezd fokhagyma
100 ml fehérbor
1 csokor petrezselyem
só, bors
1 ek olívaolaj
200 ml tejszín
Hirdetés

Citromos csirkecomb

Imádnivalóan savas. Krémes csirkés gyönyörűség, egészen meglepő ízekkel. Ki kell próbálnod! ;)
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
2 egész csirkecomb
1 db citrom
50 g vaj
6 gerezd fokhagyma
100 ml fehérbor
1 csokor petrezselyem
só, bors
1 ek olívaolaj
200 ml tejszín

A csirkecombokat kettévágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd lehetőség szerint egy öntöttvas serpenyőben némi vajon minden oldalukat pirosra sütjük, oldalanként kb. 8 perc alatt, közepes hőfokon. Az elősütött csirkéket kivesszük egy tányérra és félretesszük.  A visszamaradt csirkeszaftos vajas keverékbe apróra vágott fokhagymát dobunk, felöntjük fehérborral és egy fél citrom levével és mehet vissza a csirke. Mindegyik csirkedarabra teszünk egy karika citromot, lefedjük és még kb. 30-40 percig főzzük. Ekkor felöntjük a tejszínnel és  még 10 percig főzzük alacsony lángon. Petrezselyemmel díszítjük és rizzsel tálaljuk, de akár ropogós kenyérrel is tökéletes.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások