Hozzávalók
A csirkeszárnyhoz
- 1 ½ kg csirkeszárny
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ db narancs reszelt héja és leve
- 1 ½ - 2 tk só
- őrölt bors
- 1 ek méz
- 200 - 250 ml búzasör
- 1 ek olaj
A mázhoz
- ½ db narancs leve
- 1 ek méz
A fűszeres mogyoróhoz
- 80 g pörkölt sótlan mogyoró
- 1 ek olaj
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 mk Cayenne-bors
- 1 mk füstölt pirospaprika
A salátához
- 200 g zöldsaláta mix
- 1 szál szárzeller
- ½ db kígyóuborka
A Cézár-szószhoz
- 100 g majonéz
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 ek víz
- 2 ek friss citromlé
- 2 db olajban eltett szardella
- őrölt bors
Citrusos-sörös csirkeszárny fűszeres mogyorós nyári salátával
Hozzávalók
A csirkeszárnyhoz
- 1 ½ kg csirkeszárny
- 1 db citrom reszelt héja
- ½ db narancs reszelt héja és leve
- 1 ½ - 2 tk só
- őrölt bors
- 1 ek méz
- 200 - 250 ml búzasör
- 1 ek olaj
A mázhoz
- ½ db narancs leve
- 1 ek méz
A fűszeres mogyoróhoz
- 80 g pörkölt sótlan mogyoró
- 1 ek olaj
- só, bors
- 1 tk fokhagymapor
- 1 mk Cayenne-bors
- 1 mk füstölt pirospaprika
A salátához
- 200 g zöldsaláta mix
- 1 szál szárzeller
- ½ db kígyóuborka
A Cézár-szószhoz
- 100 g majonéz
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 4 ek víz
- 2 ek friss citromlé
- 2 db olajban eltett szardella
- őrölt bors
A citrusos-sörös csirkeszárny fűszeres mogyorós nyári salátával pont ugyanolyan jó könnyű vacsorának, mint egy grillezős partira.
A csirkeszárnyhoz a szárny kivételével az összes hozzávalót összekeverjük, belerakjuk a húst, és legalább 1 óráig pácoljuk a hűtőben, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pihen a pácban. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a páccal együtt, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Közben a máz hozzávalóit összeforraljuk, lekenjük vele a szárnyakat, a sütőt felkapcsoljuk 200 fokra, és visszarakjuk még 10 percre, hogy a máz szépen rápiruljon. A mogyorót egy száraz serpenyőben közepes lángon megpirítjuk 1-2 perc alatt, elzárjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
A salátához adjuk a vékony szeletekre vágott szárzellert és az elfelezett, felszeletelt uborkát. A Cézár-szósz hozzávalóit leturmixoljuk, végül a megsült szárnyakat a mogyoróval megszórt salival és a dresszinggel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 50 perc
- Pácolás: minimum 1 óra vagy 1 éjszaka
Ha tetszett a szecsuáni csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!