Hozzávalók
- 80 ml olivaolaj
- 2 szál rozmaring
- 1 szál kakukkfű
- 1 ½ ek reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek citromlé
- 4 db csirke felsőcomb
- só, bors
- 2 fej hagyma
A körethez
- 1 kg újkrumpli
- 50 g vaj
- 50 ml olaj
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csokor petrezselyem
- só, bors
Gyömbéres-rozmaringos csirkecombok
Hozzávalók
- 80 ml olivaolaj
- 2 szál rozmaring
- 1 szál kakukkfű
- 1 ½ ek reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek citromlé
- 4 db csirke felsőcomb
- só, bors
- 2 fej hagyma
A körethez
- 1 kg újkrumpli
- 50 g vaj
- 50 ml olaj
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 csokor petrezselyem
- só, bors
Az olívaolajban elkeverjük az apróra vágott zöldfűszereket, a gyömbért, a zúzott fokhagymát és a citromlevet. A csirkecombokat alaposan sózzuk, borsozzuk, majd mindenhol bekenjük a fűszeres olajjal. A hagymákat cikkekre vágjuk, és a combokkal együtt egy magasabb falú tepsibe tesszük. Aláöntünk 150 ml vizet, és alufóliával letakarjuk és 160 fokos sütőben 90 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és a sütőt feltekerjük 220 fokra, és további 15 percig sütjük, hogy a bőr finom, ropogós legyen.
A krumplikat egészben, sós vízben puhára főzzük, majd felkockázzuk. Az olaj és vaj keverékén megpirítjuk a finomra vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Ha lepirultak a hagymák, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, majd rádobjuk a krumplit, sózzuk, borsozzuk és az egészet alaposan összekeverjük.
Ha tetszett a gyömbéres-rozmaringos csirkecombok receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!