Hirdetés

Kacsamell kókuszkrémes burgonyapürével

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A burgonyapüréhez

600 g burgonya
80 g vaj
165 g kókuszkrém

A kacsához

2 db kacsamell
kb. 50 g vaj
kakukkfű
fokhagyma

A tálaláshoz

½ marék kókuszchips
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Kacsamell kókuszkrémes burgonyapürével

Ezt a fogást bármilyen alkalomra nyugodt szívvel merem ajánlani, még akár kezdő konyhatündéreknek is, legyen szó ünnepről vagy csak egy szimpla hétvégi ebédről. Ennek az ételnek az igazi pikantériáját a kókusz adja meg.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+

A burgonyapüréhez

600 g burgonya
80 g vaj
165 g kókuszkrém

A kacsához

2 db kacsamell
kb. 50 g vaj
kakukkfű
fokhagyma

A tálaláshoz

½ marék kókuszchips
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A kacsamell kókuszkrémes burgonyapürével egy igazán különleges étel, és az elkészítése sem egy nagy ördöngösség. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. 

Míg fő a burgonya, megtisztítjuk a kacsát, és beirdaljuk a bőrét, sózzuk. Hideg serpenyőbe tesszük, bőrével lefelé, és közepes hőfokon, 3-4 perc alatt szép pirosra sütjük a bőrét, majd megfordítjuk, és a többi oldalát is kérgesítjük. Ügyeljünk rá, hogy ne csak a két oldalát, hanem mindegyiket süssük elő! 

Amikor a kacsa minden oldala szép aranybarna, 180 fokra előmelegített sütőben további 8-12 percig sütjük. A sütési idő függ a kacsa méretétől és a kívánt készültségi szinttől. Míg a sütőben sül a hús, befejezzük a pürét. 

Kacsamell kókuszkrémes burgonyapürével

A megfőtt krumplit leszűrjük, kiterítjük, és hagyjuk, hogy a felesleges nedvesség, gőz formájában távozzon a krumpliból. Amikor hagytuk egy kicsit kigőzölögni, egy tálba tesszük a burgonyát, belekeverjük a vajat és a kókuszkrémet, sózzuk, majd egy habverő segítségével kihabosítjuk. 

A kacsát kivesszük a sütőből, majd egy serpenyőben vajat olvasztunk, beletesszük a kakukkfüvet és a fokhagymát, így aromatizálva a vajat, majd a kacsamelleket kb. 1 percen keresztül folyamatosan locsolva „megfürdetjük” benne. Kivesszük, hagyjuk kb. 8 percet pihenni, majd felszeleteljük, és a burgonyapürével, illetve a kókuszchipsszel tálaljuk.

Ha tetszett a kacsamell kókuszkrémes burgonyapürével receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Zé-féle sült kacsamell karfiolos krumplipürével

Narancsos kacsamell ceruzababbal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások