Hirdetés

Krémsajtos spenótos csirke, karamellizált zöldbabos rizzsel

Hozzávalók

2
személyre
500 g csirkemell
50 g friss spenót
200 g krémsajt
1 gerezd fokhagyma
só, bors
kis darab szerecsendió
2 ek frissen reszelt parmezán
3 ek olívaolaj

A rizshez

125 g rizs
250 ml forró víz
1 tk olaj
100 g fagyasztott zöldbab
1 fej vöröshagyma
Hirdetés

Krémsajtos spenótos csirke, karamellizált zöldbabos rizzsel

A csirke-rizs kombó is lehet egy picit izgi, ha feldobjátok egy-két egyszerű alapanyaggal. Ebben a receptben a spenóté és a krémsajté a főszerep, na és persze a karamellizált hagymáé. Szerintem ne is húzzátok tovább az időt, hogy kitaláljátok a mai menüt, mert ez az a recept!:P
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
500 g csirkemell
50 g friss spenót
200 g krémsajt
1 gerezd fokhagyma
só, bors
kis darab szerecsendió
2 ek frissen reszelt parmezán
3 ek olívaolaj

A rizshez

125 g rizs
250 ml forró víz
1 tk olaj
100 g fagyasztott zöldbab
1 fej vöröshagyma

A rizshez egy edényben felmelegítjük az olajat, rádobjuk a rizst és megvárjuk amíg kifehéredik. Ezután öntjük bele a forró vizet, sózzuk és belekeverjük a fagyasztott babot. Felforraljuk, majd lefedjük és alacsony lángon addig főzzük, amíg majdnem felszívja az összes vizet. Ezután elzárjuk és lefedve hagyjuk 10 percet állni, így nem lesz ragacsos.

A csirkemellett szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon magas hőfokon hirtelen lepirítjuk mindkét oldalát, hogy színt kapjon. Az elősütött csirkét egy tepsire tesszük. A visszamaradt szaftra teszünk még egy evőkanál olajat és lassú tűzön elkezdjük karamellizálni a vékony szeletekre vágott hagymát. Kb. 10 perc alatt barnás színt kap, akkor jó. Erre tesszük rá a babos rizst és összekeverjük.

Egy gyorsforralóban vizet forralun és 1-2 másodpercre beledobjuk a spenótot, majd leszűrjük. A krémsajtba keverjük a zúzott fokhagymát, borsot és megkenjük az elősütött csirkemellszeleteket vele. Erre jöhet egy kevés a blansírozott spenótból. Megszórjuk a parmezánnal és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A hagymás-zöldbabos rizzsel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások