Hirdetés

Marhahúsos krumplilepény

Hozzávalók

A marhahúsos töltelékhez

500 g darált marhahús
1 fej hagyma
1 ek vaj
2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
2 szem szegfűszeg
½ mk só
0.75 tk őrölt fahéj
2 csipet frissen reszelt szerecsendió
2 csipet frissen őrölt bors
50 g pirított fenyőmag
1 ek paradicsompüré
½ csokor friss petrezselyem
2 ek víz

A krumplilepényhez

700 g burgonya
1 púpozott ek liszt
1 tk só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Marhahúsos krumplilepény

Egy zseniális krumplilepény receptet mutatunk nektek, amit egy közel-keleti marharaguval töltünk meg. Azért is nagyon klassz ez a lepény, mert igazából a tölteléket kedvünk szerint variálhatjuk. Vágjunk is bele!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

A marhahúsos töltelékhez

500 g darált marhahús
1 fej hagyma
1 ek vaj
2 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
2 szem szegfűszeg
½ mk só
0.75 tk őrölt fahéj
2 csipet frissen reszelt szerecsendió
2 csipet frissen őrölt bors
50 g pirított fenyőmag
1 ek paradicsompüré
½ csokor friss petrezselyem
2 ek víz

A krumplilepényhez

700 g burgonya
1 púpozott ek liszt
1 tk só
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


img_6433.jpg

A burgonyát sós vízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne főzzük túl, ne repedezzen meg a héja. Amíg a krumpli fő felhevítjük a vajat és az olajat és megpirítjuk rajta a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát. Amikor a hagyma elkezd karamellizálódni, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk az előzőleg, egy kis sóval, mozsárban összezúzott szegfűszeget. Beletesszük a fahéjat, a frissen reszelt szerecsendiót és az őrölt borsot. Egy kis pirulás után hozzáadjuk a darált marhahúst és jól lepirítjuk az egészet. Egy fakanál segítségével szétválasztjuk az összetapadt húsdarabokat. Végül hozzáadjuk a pirított fenyőmagot, a paradicsompürét, a felaprított petrezselymet és egy kis vizet. Közepes lángon főzzük tovább. Amennyiben szükség van rá, ismét megsózzuk.

img_6436.jpg

A megfőtt krumplikat megpucoljuk és krumplinyomóval(még melegen) áttörjük egy deszkára. Hozzáadjuk a sót és a lisztet és a lisztes deszkán alaposan összegyúrjuk. A tésztából gombócokat formázunk és 3-4 mm-es vastagságúra nyújtjuk őket. A kinyújtott tésztára egy evőkanál tölteléket teszünk, úgy, hogy a feléig érjen csak és a szélei szabadon maradjanak. Ráhajtjuk a tészta másik felét és összenyomkodjuk a széleit. Egy serpenyőben olajat hevítünk és óvatosan, ügyelve, hogy ne essen szét, aranybarnára sütjük a lepények mindkét oldalát, majd kivesszük és itatós papírra kibélelt tányérra helyezzük.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások