Hozzávalók
- 3 - 5 ek szőlőmagolaj
- 1 db kizsigerelt tanyasi/háztáji csirke
- só, bors
- 2 tk római kömény
- 3 tk füstölt paprika
- 2 tk fokhagymapor
- 500 g „B” típusú krumpli
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 2 - 3 ág rozmaring
- 1 - 1 közepes fürt magnélküli fehér és piros szőlő
Szőlős csirkesült
Hozzávalók
- 3 - 5 ek szőlőmagolaj
- 1 db kizsigerelt tanyasi/háztáji csirke
- só, bors
- 2 tk római kömény
- 3 tk füstölt paprika
- 2 tk fokhagymapor
- 500 g „B” típusú krumpli
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ág kakukkfű
- 2 - 3 ág rozmaring
- 1 - 1 közepes fürt magnélküli fehér és piros szőlő
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra, légkeverésen, és előveszünk egy nagy sütőtálat, aminek az aljára kb. 1 ek olajat öntünk. A csirkét szárazra töröljük, majd egy hosszú, vékony pengéjű késsel szétbontjuk. A mellre fektetve leválasztjuk a combokat, majd a hátra fektetve a mellet és a szárnyat. Az így megmaradt húsos vázat nem dobjuk ki, levesbe és alaplébe is a lehető legjobb alapanyag. A csirke részeit egyenletesen megszórjuk sóval és borssal, illetve a többi fűszerrel is.
A krumplit és a hagymát meghámozzuk és negyedekre vágjuk, a fokhagymagerezdeket kicsit megroppantjuk, és egy tálban 2-3 ek-nyi olajjal, sóval, borssal és a felaprított friss fűszerekkel átforgatjuk. Az előkészített tálba öntjük a zöldségeket, elosztjuk rajta a húst, majd kevés olajjal átforgatjuk a szőlőt is, és elosztjuk a zöldségek és a hús tetején. Sütőtől függően 55-65 percig sütjük.
Ha tetszett a szőlős csirkesült receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!