Hirdetés

Fokhagyma krémleves

Hirdetés

Fokhagyma krémleves

Krémlevest elég sokféle zöldségből, gyümölcsből lehet készíteni... de a fokhagyma krémlevesnek nincsen párja, főleg ennek, aminek a sütőben sült fokhagyma és végül a durván sajtos pirítós ad értelmet! De inkább nézzétek meg a videót.
Hirdetés

 Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 ek. étolaj
  • 1 dl fehérbor
  • ½ ek. liszt
  • 3 dl víz
  • 1 csipet szárított kakukkfű
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tk. vaj
  • 1 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • 4 szelet ciabatta
  • 4 dkg reszelt sajt
  • só, bors

Egy fej fokhagymát bekenünk olívaolajjal, becsomagoljuk alufóliával, majd 180 fokos sütőben puhára sütjük. Az apróra vágott hagymát egy ki olajon megdinszteljük és hozzáadunk 6 gerezd felszeletelt fokhagymát. Magasabbra vesszük a lángot és kissé lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, és amikor a bor már elpárolgott, hozzáadjuk a lisztet, és összekeverjük. Mehet bele 3 dl víz és ismét 6 gerezd felszeletelt fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk, szárított kakukkfűvel ízesítjük, és felöntjük a tejszínnel. Az előzőleg megsült fokhagymát szétszedjük, megpucoljuk és a gerezdeket a leveshez adjuk. Rottyantunk egyet rajta és egy botmixerrel lezúzzuk.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és megfuttatjuk rajta a rozmaringot és a kakukkfüvet. A ciabatta szeleteket megpirítjuk rajta, majd megszórjuk reszelt sajttal, megfordítjuk őket és hagyjuk, hogy a sajt roppanósan rásüljön. A leves mellé tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások