Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 600 g csirkeaprólék
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 db zellergumó (kisebb)
- 1 db karalábé (kisebb)
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- só, bors
- 2 ½ l víz
- 300 g zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk kakukkfű
- 1 db citrom (leve és héja)
- 100 ml tejszín
Csirkebecsinált leves
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 600 g csirkeaprólék
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 db zellergumó (kisebb)
- 1 db karalábé (kisebb)
- 1 fej hagyma (nagyobb)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek liszt
- só, bors
- 2 ½ l víz
- 300 g zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk kakukkfű
- 1 db citrom (leve és héja)
- 100 ml tejszín
Az olajat egy nagyobb lábasban felhevítjük, és kb. 8-10 percig lefedve pároljuk/pirítjuk benne a csirkerészeket. Ezután hozzádobjuk a kockákra vágott répát és fehérrépát, a zellert, a karalábét, valamint egészben a hagymát és a fokhagymákat, és így is pirítjuk még 7-8 percig. Megszórjuk a liszttel, átkeverjük, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a vízzel. Ha felforrt, kisebbre vesszük alatta a lángot, és további kb. 45-50 percig főzzük.
A főzés vége felé beleszórjuk a zöldborsót, majd pár perc múlva mehet bele az apróra vágott petrezselyem, a kakukkfű, a citromlé, fél citrom héja és a tejszín. Egyet még forralunk rajta, és kész is a levesünk.
Ha tetszett a csirkebecsinált leves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!